Šest rukopisa u užem izboru za književnu nagradu "Zlatna sova"

17.05.2023. 14:24
0
IZVOR: srna.rs

Na konkurs za najbolji neobjavljeni roman i nagradu "Zlatna sova" Izdavačke kuće Zavod za udžbenike i nastavna sredstva za ovu godinu stiglo je 36 rukopisa, a u uži izbor ušlo je njih šest.

U užem izboru su rukopisi "Ljubavni jadi mladog Žorža" /šifra "Beranski zet"/, "Dnevnik jednog umiranja" /šifra "Šopenhauerova kći"/, "Dlake na jeziku" /šifra "Riznica"/, "Otisci prošlosti" /šifra "Zamalo Češinski"/, "Pisma i drugi romani" /šifra "Kusanjanjin"/ i "Svetinje" /šifra "Vaskrsenje"/.

Žiri, u sastavu Sanja Macura, Željka Pržulj i Radisav Milić, između 34 rukopisa koja su ispunila uslove konkursa, odabrao je 11 za koje je smatrao da treba da uđu u širi izbor.

Nakon ponovnog uvida u rukopise koji su ušli u širi izbor, žiri je na jučerašnjoj sjednici donio odluku o užem izboru, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva.

Žiri će odluku o dobitnicima prve, druge i treće nagrade donijeti do kraja maja.

Književna nagrada "Zlatna sova" obuhvata plaketu za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

Druga nagrada podrazumijeva objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 2.000 KM i 20 primjeraka romana.

Treća nagrada obuhvata objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 1.000 KM i 20 primjeraka romana.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih Mladi inovatori Matej Vlaški i Marko Popović osvojili zlatnu nagradu na INOST-u mladih
Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“ Viktor Nišić nagrađen za rad na temu „Svi naši preci“
Vesni Kapor nagrada za roman "Maša i medvedi" Vesni Kapor nagrada za roman "Maša i medvedi"
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    5h 55m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    5h 37m
    0
  • Naoružani napadači usred dana ubili misicu Ekvadora
    23h 5m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    20h 12m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    6h 31m
    1