Situacija na sjeveru Kosova mirna i krhka, škole od danas ne rade

12.12.2022. 09:21
0
IZVOR: srna.rs

Situacija na sjeveru Kosova jutros je mirna, ali krhka, Srbi su i dalje na barikadama, a škole od danas ne rade, javio je dopisnik „Srne“.

Srbi na sjeveru Kosova i Metohije proveli su noć na barikadama postavljenim na više lokacija na putnim pravcima koji Kosovsku Mitrovicu povezuju sa Leposavićem i Zubinim Potokom.

Saobraćaj se odvija samo na lokalnim putevima jer je tzv. kosovska policija zatvorila administrativne prelaze Jarinje i Brnjak.

Predsjednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je da je formiran Krizni štab koji će izvještavati o situaciji na terenu.

Krizni štab je odlučio da škole koje rade po srpskom sistemu ne rade do daljeg, a naredba iz školske uprave u Kosovskoj Mitrovici proslijeđena je direktorima škola.

Nastava će, najvjerovatnije, biti organizovana onlajn o čemu će biti izdato naknadno uputstvo.

Tzv. kosovska policija i dalje je raspoređena na prilaznim putevima sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice i u multietničkim naseljima Bošnjačka mahala, Mikro naselje i Brđani.

Tokom dana se očekuje da u Prištini dvojica američkih diplomata Gabrijel Eskobar i Derek Šole na sastancima sa Vojsom Osmani i Aljbin Kurtijem "daju smjernice za dalje postupanje prištinskih institucija", odakle će sutra otputovati u Beograd, a potom posjetiti ostale države u regionu.

Na prelazu Jarinje prije dva dana uhapšen je bivši pripadnik tzv. Kosovske policijske službe Dejan Pantić, a kao odgovor na to Srbi su izrazili protest i postavili barikade na nekoliko mjesta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO) Više od 600 vjernika u manastiru Visoki Dečani na praznik Cvijeti (FOTO)
Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici Albanci pretukli i opljačkali srpskog mladića u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici
Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN? Ko je bila Marica Mirić čiju je sliku pokazao Vučić na sjednici Savjeta bezbjednosti UN?
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    7h 4m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 0m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    21h 44m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    22h 56m
    0
  • Posljednji kondorov let
    19h 29m
    0