Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža

26.09.2024. 19:48
0
IZVOR: katera.news

U spomen-crkvu Svetog velikomučenika Dimitrija na Veljinama u nedjelju, 29. septembra, biće služen parastos za poginule i umrle pripadnike Srpske garde Ilidža, elitne jedinice Ilidžanske brigade Vojske Republike Srpske, koja je formirana prije 32 godine.

Ova jedinica je dala veliki doprinos u odbrani srpskog naroda na prostoru Ilidže i cjelokupnog sarajevskog ratišta.

Parastos će biti služen u 10.00 časova.

Srpska garda Ilidža je jedinica koja je bila u sastavu Ilidžanske brigade Vojske Republike Srpske, osnovana je 1. oktobra 1992. godine, a sačinjavali su je borci Ilidžanske brigade, koji su dali veliki doprinos u borbi i odbrani Ilidže, jednom od najtežih ratišta i njenog stanovništva.

Kroz ovu jedinicu prošlo je oko 150 boraca, njih 19 je dalo svoj život za Republiku Srpsku, a neki borci su, nažalost, preminuli poslije rata, od posljedica ranjavanja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Papratna njiva: Služen parastos za žrtve nekažnjenog zločina Papratna njiva: Služen parastos za žrtve nekažnjenog zločina
Sjećanje na stradanje srpskih boraca i civila na Papratnoj njivi Sjećanje na stradanje srpskih boraca i civila na Papratnoj njivi
Odata počast prvim žrtvama NATO bombardovanja u Srpskoj (FOTO) Odata počast prvim žrtvama NATO bombardovanja u Srpskoj (FOTO)
Najčitanije
  • Izgorio automobil u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    12h 37m
    0
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    4h 26m
    1
  • Jednomjesečni pritvor muškarcu zbog mučenja psa
    12h 50m
    7
  • Knez Miloš - oslobodilac i autokrata
    17h 3m
    0
  • Uhapšen muškarac, zaplijenjeno više od kilogram droge
    14h 58m
    0