Služen pomen za 28 poginulih radnika fabrike „Famos“

20.10.2019. 17:30
0
IZVOR: Srna

U krugu Fabrike „Famos“ na Palama danas je služen parastos za 28 radnika ovog preduzeća koji su poginuli kao borci Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Pale Mihajlo Parađina rekao je novinarima da se treba adekvatno odužiti stvaraocima i braniocima Republike Srpske.

On rekao da se sada, u periodu kada se projektuje budžet, treba razmiljati o povećanju lične i porodične invalidnine i boračkog dodatka.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković rekao je da je danas služen pomen onima koji su stradali braneći svoja mjesta stanovanja, te istakao da u BiH nije bilo nikakve agresije kako to tvrde iz Federacije BiH.

Vuković je rekao da je obaveza svih, kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou, da prisustvuju ovakvim događajima kako bi odali počast ljudima koji su dali živote za stvaranje Republike Srpske i odbranu srpskog naroda.

On je podsjetio da su tokom rata uništeni kapaciteti fabrike „Famos“, koji su ranije bili statusni simbol.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je srpski narod kroz vijekove morao da brani svoju državu, kao što je to činilo i 28 heroja, radnika „Famosa“.

- Jedini način da se njima odužimo jeste da gajimo sjećanje na njih, te pokažemo veliku požrtovanost kada je u pitanju zapošnjavanje članova porodica poginulih boraca - rekao je Jugović i dodao da će opština Pale, prilikom kreiranja budžeta za narednu godinu, nastojati da maksimalno pomogne porodicama poginulih boraca.

Vijence i cvijeće na spomen-obilježje radnicima „Famosa“ u krugu fabrike položili su članovi porodica poginulih boraca, delegacije opštinske Boračke organizacije, predstavnici opštine Pale, grada Istočno Sarajevo, SUBNOR-a Pale, Crvenog krsta Republike Srpske, te predstavnici javnog života Pala.

Komentari 0
Povezane vijesti
Arhimandrit Andrej: Čuvati sjećanje na poginule srpske vojnike i vojskovođe Arhimandrit Andrej: Čuvati sjećanje na poginule srpske vojnike i vojskovođe
Dobar start omladinaca Famosa Dobar start omladinaca Famosa
Vojvodić zacrtao cilj: Želimo 25 bodova do kraja polusezone Vojvodić zacrtao cilj: Želimo 25 bodova do kraja polusezone
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    10h 4m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    20h 22m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    20h 28m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    20h 26m
    0
  • Paljanin Goran Krulj osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u dizanju tegova
    8h 37m
    0