Sokolački SNSD najavio većinu u Skupštini, Bjelica tvrdi suprotno

04.01.2021. 19:47
1
IZVOR: Čitaj filter/Sokolac srce Romanije

Prema pisanju portala "Filter", novu skupštinsku većinu u sokolačkom parlamentu činiće koalicija sastavljena od odbornika SNSD, DEMOS-a i nezavisnih odbornika, ukupno njih 12.

Postizanjem koalicionog sporazuma o formiranju većine u Skupštini opštine Sokolac većinu će činiti odbornici SNSD-a, DEMOS-a, US i nezavisni odbornici, saopšteno je iz OO SNSD-a Sokolac.

- Većinu će, u novom sazivu sokolačkog parlamenta, sačinjavati 7 odbornika SNSD-a, 2 odbornika DEMOS-a, 1 odbornik Ujedinjene Srpske i 2 nezavisna odbornika. Istupanje dva odbornika iz partija koji će djelovati kao nezavisni odgovor je na mnoge pogrešne poteze i politika rukovodstva partija kojih su bili dio -  navode iz SNSD-a.

U saopštenju se dodaje da su sve ostale objave pojedinih političkih subjekata neistinite i da se plasiraju u cilju obmanjivanja javnosti

U SNSD- u očekuju da će, u zakonom predviđenom roku, biti zakazana konstitutivna sjednica Skupština opštine Sokolac, kako bi se formirali skupštinski organi i ispoštovala volja građana.

Međutim portal "Sokolac - srce Romanije" prenio je izjavu načelnika opptine Sokolac Milovana Bjelice, u kojem je on naveo da će koalicija sastavljena od odbornika iz SDS, PDP i DNS činiti novu skupštinsku većinu u Skupštini opštine Sokolac.

- Sokolački politički gubitnici pokušavaju evo i u mom trećem mandatu da ucjenama, podmićivanjem i kupovinom izigraju izbornu volju građana.Volju koja je iskazana podršci meni i SDS- u da vodim našu opštinu i naredne četiri godine, ali i partijama koje su u opoziciji na nivou Republike Srpske, odnosno PDP-u i DNS-u sa kojima imamo potrebnu većinu u Skupštini opštine.Građani Sokoca su jasno stavili do znanja šta žele i hoće za Sokolac i za Srpsku.Sve ovo što nakon izbora radi i pokušava SNSD u Sokocu, godinama su radili i rade na republičkom nivou. Od ljudi prave papke, preletače, poništavaju volju građana i zanemaruju propise ako im ne odgovaraju.Međutim vrijeme papaka i prodanih duša je iza nas. Straha je sve manje i niko u Srpskoj ne želi da gleda takve ljude a kamo li da ga oni predstavljaju.U Sokocu takvih nema ni u mom SDS-u, a ni u PDP-u i DNS-u. Koalicioni sporazum je potpisan i ove tri stranke imaju većinu koja će od prve sjednice nastaviti da radi na započetim i novim projektima u najboljem interesu Sokoca i svih njegovih građana- rekao je Bjelica.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Dino 05.01.2021. 09:03
    Postujuci Renovicu,Glogovca i Starinu Novaka i pozdravljajuci njihove murale mislim da je jedan zasluzio i Djed Jovo Mijatovic covjek po kom su culi za Sokolac u svim krajevima regiona pa i do do Amerike
Povezane vijesti
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić Grupa hodočasnika iz Sokoca stigla u Nikšić
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 4m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 3m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    23h 16m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    13h 45m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    18h 18m
    0