Sokolac: Najmlađi uživali u predstavi „Cile razmaženo pile“ (FOTO)

04.09.2020. 20:13
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Večeras je u Sokocu u izvedbi bijeljinskog dječijeg pozorišta „Maslačak“ održana predstava „Cile razmaženo pile“, koja je bila pod pokroviteljstvom načelnika opštine Sokolac – Milovana Bjelice. Ovo je bio svojevrsan poklon najmlađoj populaciji povodom početka nove školske 2020/21. godine.

Organizator pomenute predstave bila je Ustanova za kulturu „Pero Kosorić“ Sokolac, a direktor Irena Šućur je kazala da je ovo nastavak saradnje sa pozorištancetom „Maslačak“ iz Bijeljine, čiji glumci već četiri godine redovno dijele radost i smijeh najmlađim Sokočanima.

– Predstava je održana uz poštovanje epidemioloških mjera Republičkog i Opštinskog štaba za vanredne situacije protiv suzbijanja virusa Kovid – 19. Djeca su uživala, plesala, a imala su priliku i da nauče mnogo, jer je predstava imala edukativni karakter – istakla je Šućur.

Slika

Glumac pozorištanceta „Maslačak“ Nenad Blagojević pojasnio je da predstava „Cile razmaženo pile“ ima veze sa školom, sa problemom razmažene djece i time kako roditelji, da bi umirili svoju djecu, kupuju im aparate moderne tehnologije.

– Izvođenjem predstave smo pokušali ukazati, da je to pogrešno, nije lijepo i da bi se djeca trebala vaspitavati kao krajem osamdesetih i devedesetih godina prošlog vijeka. Ovo izvođenje je ujedno i naš povratak na scenu nakon pauze od skoro šest mjeseci koja je izazvana pandemijom virusa korona. Kako je krenula nova školska godina, nadamo se da ćemo moći da igramo širom Republike Srpske, ali i Bosne i Hercegovine i regiona – dodao je Blagojević.

Slika

U predstavi „Cile razmaženo pile“, učestvavala su četiri glumca: kao tata pevac Petko je bio Ivan Petrović, kokošku Koviljku je igrala Marija Ćosić, Cile pile je bio Dušan Ranković dok je Nenad Blagojević glumio mačora Gutu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede Mitropolit Hrizostom: Priprema za radosni trenutak pobjede
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    10h 13m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    9h 9m
    0
  • Posljednji kondorov let
    22h 38m
    0
  • U nedjelju narodno veselje kod Crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Palama
    9h 13m
    1
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    6h 6m
    0