Sokolac: Nalaganje badnjaka u porti Romanijske Lazarice

06.01.2021. 19:50
0
IZVOR: opstinasokolac.net

Badnji dan i veče ove 2021. godine okupani su kišom i susnježicom.

Stare glave su govorile da će, prema vjerovanju, godina biti rodna i plodna i da će nići svako sjeme koje čovjek baci u zemljinu utrobu.

Sa nadom i vjerom da će im Badnje veče donijeti mir i blagostanje, a Božić i Hristovo rođenje radost, brojni vjernici okupili su se u porti Romanijske Lazarice, kako bi zajedno sa sveštenstvom Crkvene opštine Sokolac naložili badnjake.

Nakon večernje molitve u crkvi Svetog proroka Ilije, lijepih želja i blagoslova, sveštenici sokolačke bogomolje, zajedno sa narodom položili su badnjake na žar, uz želje da najradosnije rođenje u godini dočekaju u zdravlju, sreći i porodičnoj slozi.

Slika

Na toleranciju i slogu pozvao je i načelnik opštine Sokolac, Milovan Bjelica, koji je pored čestitke i tradicionalnog hrišćanskog pozdrava „Mir Božiji, Hristos se rodi“, sugrađanima poručio da njeguju slogu i jedinstvo, jer je to jedini garant opstanka u teškim vremenima koja su ispred nas.

– Teška vremena su iza nas, a nisu lakša ni ona koja nam dolaze. Ni ova godina sigurno neće biti laka, ali uz slogu i razumijevanje imamo veće šanse da prevaziđemo sve nedaće. Potrebno je sačuvati i narod i institucije Republike Srpske, jer će udaraca sigurno biti. Zajedno možemo pobijediti sva iskušenja, a našim sugrađanima još jedanput želim mnogo zdravlja, sreće, ljubavi i da nam ova godina bude i ekonomski naprednija i bolja od protekle, kazao je načelnik Bjelica.

Tradicionalnom nalaganju badnjaka prisustvovali su i članovi Udruženja „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Sokoca.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    23h 18m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    15h 46m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    21h 19m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    22h 11m
    1
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    1h 19m
    0