Sokolac: Prijem za najbolje srednjoškolce

26.06.2020. 20:12
0
IZVOR: SRNA

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica primio je danas učenika generacije Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" i đake koji su u srednjoj školi imali sve odlične ocjene, te im uručio prikladne novčane nagrade.

Nagrade su uručene učeniku generacije Ani Nešković i učenicima koji su imali sve petice u srednjoj školi - Banetu Simiću, Ani Mandić, Mirjani Petrović, Tatjani Gutalj i Gorici Tadić.

Učenik generacije Ana Nešković kaže da planira da upiše elektrotehniku u Novom Sadu, Beogradu ili Istočnom Sarajevu jer svoje dalje školovanje vidi u toj oblasti, koja donosi napredak zajednici i njoj kao mladom čovjeku.

Bjelica je rekao da Sokolac godinama brine o mladima i čini sve da im omogući dalje školovanje, ali i da očekuje da se nakon toga vrate u svoju lokalnu zajednicu, gdje postoje dobri uslovi za život.

On je upoznao buduće studente o aktivnostima koje sprovodi lokalna uprava i o realizaciji niza projekata kojima se otvara velika perspektiva pred ovom opštinom.

- Sokolac je iznjedrio veliki broj uspješnih ljudi, posebno u posljednjem vijeku i od vas očekujemo da doprinesete daljem razvoju ove opštine i da se nakon školovanja vratite ovdje, gdje je i najljepše - poručio je Bjelica.

Direktor Srednjoškolskog centra "Vasilije Ostroški" Miroslav Maksimović rekao je da je ponosan na to da od prošle godine učenici u ovoj školi, osim opšteg, mogu da upišu i računarsko-informatički smjer Gimnazije, što smatra jednim od važnih koraka za budućnost mladih u ovoj sredini.

Maksimović je rekao da su ove godine srednjoškolsko obrazovanje u ovoj ustanovi završilla 83 učenika u školi na Sokocu i 16 u Područnom odjeljenju na Han Pijesku.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića Obilježene 22 godine od smrti Željka Markovića
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Najčitanije
  • U sudaru učestvovala četiri vozila, zaustavljen saobraćaj
    4h 16m
    0
  • Kako je Miloš Obrenović tjerao muškarce da se žene
    12h 7m
    5
  • Kojić: Slavićemo pobjedu Pala koje će 6. oktobra reći ne sili i ucjenama
    8h 9m
    20
  • Manja zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
    9h 58m
    0
  • Sve zdravstvene koristi kestena
    11h 57m
    0