Sokolac: U Srednjoškolski centar upisano 117 učenika

18.07.2020. 09:28
0
IZVOR: Srna

Prve razrede u Srednjoškolskom centru "Vasilije Ostroški" ukupno je upisalo 117 učenika - 88 u školi u Sokocu i 29 u Područnom odjeljenju na Han Pijesku.

Direktor Srednjoškolskog centra Miroslav Maksimović rekao je Srni da su u školi na Sokocu po 24 učenika upisala Gimnaziju opšteg smjera, Gimnaziju računarsko-informatičkog smjera i zanimanje ekonomski tehničar, dok je 16 učenika upisalo zanimanje šumarski tehničar.

On je naveo da je na Han Pijesku upisano 20 učenika u Gimnaziju opšteg smjera i devet učenika u odjeljenje šumarskih tehničara.

Zbog nedovljnog broja učenika za zanimanje šumarski tehničar, Maksimović je naveo da je rukovodstvo škole zatražilo saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske za formiranje odjeljenja sa manjim brojem učenika.

On se nada da će biti udovoljeno zahtjevu škole, jer Han Pijesak spada u red nerazvijenih opština.

-Zadovoljni smo upisom 117 učenika u narednu školsku godinu, s obzirom na to da je u 2019/2020.godini u našem srednjoškolskom centru školu završilo 99 učenika- istakao je Maksimović.

Prema planu upisa, prve razrede u Srednjoškolskom centru "Vasilije Ostroški" u školi na Sokocu i Područnom odjeljenju na Han Pijesku moglo je upisati 130 učenika.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac Održan Forum za bezbjednost opštine Sokolac
Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“ Obilježen Dan škole i krsna slava SŠC „Vasilije Ostroški“
Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    22h 45m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    20h 47m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    19h 40m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    18h 48m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    19h 45m
    0