Sokolac: U vrtiću se sprovode sve epidemiološke mjere

08.03.2021. 11:01
0
IZVOR: opstinasokolac.net

U sokolačkom vrtiću nastavljen je redovan rad bez prekida, nakon što je prošle sedmice potvrđeno da u ovoj ustanovi nema pozitivnih na virus korona, osim jedne vaspitačice, koja se na vrijeme javila ljekaru, rekla je Srni direktor Biljana Kosorić.

Ona je navela da su početkom prošle sedmice testirane sve vaspitačice, pomoćno osoblje i grupa djece sa koja kojima je ta vaspitačica radila, te dodala da su kod svih 44 testiranih nalazi bili negativni, pa je vrtić nastavio neometano da radi.

Prema njenim riječima, od početka epidemije u vrtiću se sprovode sve epidemiološke mjere, od redovne dezinfekcije prostora, jutarnje trijaže i zabrane uslaska nazaposlenima.

Kosorićeva podsjetila da je sokolački vrtić u proteklih godinu dana dva puta prekidao rad – prvi put kao i sve ustanove ovog tipa od 24. marta do 18. maja, a drugi od početka novembra do 7. decembra prošle godine, iz preventivnih razloga zbog epidemiološke situacije i izvođenja radova po projektu “Energetska efikasnost”, odnosno ugradnje toplotne izolacije na objektu ustanove.

U sokolačkom vrtiću u šest vaspitno-obrazovnih grupa boravi oko 130 djece.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    9h 0m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    23h 14m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    21h 21m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    2h 51m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    20h 9m
    0