Sokolac: Vatrogasci ugasili pet šumskih požara

11.04.2020. 10:21
0
IZVOR: Srna

Sokolački vatrogasci ugasili su pet šumskih požara koji su izbili u protekla 24 časa.

Ugašena su sinoć četiri šumska požara na području Leave i jedan u blizini naselja Bjelosavljevići, Novoseoci i Tonice, rečeno je Srni u Vatrogasnom odjeljenju Sokolac.

Koordinator za obuku i usavršavanje u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici grada Istočno Sarajevo Nikola Šarac rekao je da su svi sokolački vatrogasci protekla 24 časa bili angažovani na gašenju požara.

On je precizirao da su vatrogasci sinoć intervenisali dva puta na području Leave, gdje se aktivirao požar koji je juče ugašen, a gasili su i vatru koja se pojavila na tri različita mjesta u blizini dionice puta od mjesta Leava prema Han Kramu.

Šarac je istakao da su sokolački vatrogasci juče u popodnevnim časovima ugasili i šumski požar na lokalitetu Taline nedaleko od Sokoca.

On je naglasio da su radnici sokolačkog Šumskog gazdinstva "Romanija" ugasili požare na području Barnika, Brezovog polja i Knežine, gdje vatrogasci zbog zauzetosti nisu mogli intervenisati.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Sjećanje: Sedam godina bez Milana Mikana Kneževića
    10h 6m
    0
  • Obilježene 142 godine od Uloškog ustanka
    9h 40m
    0
  • Najavljeno poskupljenje goriva na benzinskim pumpama u BiH
    8h 46m
    3
  • Morbilima zaraženo 309 lica, u Istočnom Sarajevu 33 lica
    2h 8m
    0
  • Podržimo predstavnice Istočnog Novog Sarajeva na "Ritmu Evrope"
    11h 7m
    0