Španija na penale izbacila Švajcarsku sa Evropskog prvenstva

02.07.2021. 20:58
0
IZVOR: Katera

Fudbaleri Španije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva, nakon što su u večerašnjem meču četvrtine finala izbacili Švajcarsku sa 3:1 u penalima.

U regularnom toku meča rezultat je glasio 1:1, nakon čega su se igrali produžeci, a zatim i penali, koji su odlučili pobjednika večerašnjeg meča i putnika u polufinale Evropskog prvenstva.

Španija je povela auto-golom Zakarije u 8. minutu meča, a Švajcarci su izjednačili golom Šaćirija u 68. minutu utakmice.

Ruku na srce, Španija nije pokazala da je bolja od Švajcarske, koja je od 77. minuta igrala sa igračem manje, nakon što je Freuler dobio crveni karton zbog grubog starta na protivničkog igrača.

Španci su večeras, uprkos tome što su pokazali lošu igru i nisu uspjeli iskoristiti igrača manje u švajcarskoj reprezentaciji, imali više sreće i nakon penala obezbijedili prolaz u dalji tok takmičenja.

U penal seriji za Špance su pogodili Olmo, Moreno i Ojarzabal, dok su promašili Buskets i Rodri. Za Švajcarsku je pogodio samo naturalizovani Švajcarac Mario Gavranović, dok su Šar, Akanji i Vargas promašili.

U drugoj utakmici večerašnjeg četvrtfinala, od 21.00 čas sastaju se Belgija i Italija. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera Derbi Prve lige igra se u Istočnoj Ilidži: "Motoristi" ruše lidera
Poslanici odobrili zabranu isticanja kukastog krsta Poslanici odobrili zabranu isticanja kukastog krsta
Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene Bliži se kamp Crvene zvezde u Istočnoj Ilidži, prijave još uvijek otvorene
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    9h 49m
    0
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    57m
    1
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    22h 10m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    3h 40m
    0
  • Slaviša Mazić kandidat SDS za načelnika Vlasenice
    20h 58m
    0