SPC prikuplja novčanu pomoć za Ukrajinsku pravoslavnu crkvu

27.02.2022. 11:38
0
IZVOR: SRNA

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije izjavio je danas da je Srpska pravoslavna crkva odlučila da uputi materijalnu pomoć Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi.

- U bratskoj ljubavi i u molitvenom duhu za mir, rešili smo da uputimo materijalnu pomoć našoj potrebitoj braći u Ukrajini - rekao je srpski patrijarh u Hramu Svetog Save.

Patrijarh Porfirije je naveo da će svi prilozi koji se skupe u hramovima na svetim liturgijama i mimo njih biti sabrani i upućeni Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi i njenom mitropolitu Onufriju.

- Mitropolit Onufrije će naš skromni prilog i izraz ljubavi dostaviti tamo gdje je to potrebno - rekao je patrijarh Porfirije.

Srpski patrijarh je u besjedi pozvao vjernike da se u molitvi sjete svih onih koji danas stradaju u Ukrajini, objavljeno je na Instagram nalogu srpskog patrijarha.

- Kad bi Bog dao da budemo sa njim kako bismo imali mir u sebi, a isto tako da se molimo svi zajedno jednim ustrojenim srcem za mir, pre svega danas u Ukrajini, ali i za mir u čitavom svijetu - rekao je patrijarh Porfirije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas Sabor Svetog arhangela Gavrila Danas Sabor Svetog arhangela Gavrila
Patrijarh Porfirije: Vera nam otkriva šta je ispravan život Patrijarh Porfirije: Vera nam otkriva šta je ispravan život
Patrijarh Porfirije: Kroz post se u nama otkriva pravi čovek Patrijarh Porfirije: Kroz post se u nama otkriva pravi čovek
Najčitanije
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    18h 13m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    17h 2m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    19h 39m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    19h 44m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    19h 12m
    0