Srbija poražena u finalu Evropskog prvenstva u odbojci

04.09.2021. 22:17
0
IZVOR: KATERA

Odbojkašice Srbije, trostruke evropske šampionke, poražene su večeras od selekcije Italije u beogradskoj "Štark areni" u finalu Evropskog prvenstva u odbojci rezultatom 1:3 (26:24; 22:25; 19:25; 11:25).

Nije imala sreće selekcija Srbije da osvoji svoju četvrtu, a treću uzastopnu titulu šampiona Evrope, jer je Italija blistala večeras i bila odlična u Beogradu.

Srbija je osvojila prvi set i povela sa 1:0 u ovom meču, međutim Italijanke su se probudile u nastavku utakmice i bez većih problema osvojile tri seta i uzele evropsku krunu.

Šteta je što je Srbija briljirala tokom čitavog prvenstva i što nije uspjela da pred domaćom publikom podigne pehar namijenjen evropskom šampionu, ali nije im mnogo ni zamjeriti, jer je raspored igranja utakmica bio vrlo zgusnut i težak.

Pored toga, ruku na srce, Italija je bila odlična na ovom prvenstvu i potpuno zasluženo je osvojila titulu prvaka Evrope.

Srpske odbojkašice su nakon šest godina i 22 uzastopne pobjede izgubile meč na Evropskom prvenstvu.

U "Štark areni" finalnom meču između Srbije i Italije prisustvovalo je više od 20.000 gledalaca, što je najveća dosadašnja posjeta jednoj odbojkaškoj utakmici u finalima evropskih šampionata za žene.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu Zabrinjavajuće projekcije: BiH u najgorem položaju u regionu
Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije Piksi potpisao novi ugovor, ostaje selektor Srbije
Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora Prekinuta "Gimnazijada": Učenik pretukao profesora
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 34m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 33m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    14h 15m
    4
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    23h 46m
    0
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    18h 48m
    0