Srđan Lučić učenik generacije JU SŠC "Istočna Ilidža"

27.05.2021. 14:12
3
IZVOR: Katera

JU SŠC „Istočna Ilidža“ ispraća još jednu generaciju maturanata, a ove školske 2020/21. godine učenik generacije je Srđan Lučić.

- Onaj koji zadrži skromnost i prijemčivost, a pri tome uvijek bude najbolji ili među najboljima, predstavlja pravo ohrabrenje i pokriće za jedno nadanje da će čovjek dostojanstveno i dostojno opet koračati svijetom. Takav je naš učenik generacije – istakli su iz SŠC „Istočna Ilidža“.

Škola je takođe dodala da Srđanu, najboljem učeniku, matematičaru, fizičaru, muzičaru, sportisti i uvijek nasmijanom mladiću želi sve najljepše u nastavku života i školovanja.

Biografija

Srđan Lučić je rođen u Istočnom Sarajevu 21. 2. 2002. god. Završio je Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ u Istočnoj Ilidži 2017. godine, kao nosilac diplome „Vuk Karadžić“ i učenik generacije.

Uporedo sa osnovnom školom pohađao je i Školu za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo, odsjek gitara, koju je takođe završio kao nosilac diplome „Vuk Karadžić“ i učenik generacije.

Po završetku osnovne škole, svoje obrazovanje je nastavio u JU SŠC „Istočna Ilidža“, gdje je istovremeno pohađao gimnaziju - opšti smjer i srednju muzičku školu - smjer muzički izvođač (gitarista).

Dobitnik je priznanja „Vuk Karadžić" i proglašen je za učenika generacije.

Pored ostvarenog odličnog uspjeha, u toku svog cjelokupnog školovanja učestvovao je na preko 100 takmičenja.Takmičio se iz mnogih oblasti, koje uključuju: matematiku, fiziku, programiranje, strane jezike, gitaru, kamernu muziku i teoretske muzičke discipline, od školskog do internacionalnog nivoa. Višegodišnji je učesnik kampova i škola matematike, fizike i programiranja za nadarene učenike. Aktivno je učestvovao u radu raznih učeničkih organizacija, muzičke sekcije, a obavljao je i funkciju predsjednika Savjeta učenika.

Osvojio je preko 80 nagrada na takmičenjima, od kojih se posebno ističu: prvak Republike Srpske u programiranju, višestruki pobjednik regionalnih i republičkih takmičenja, dobitnik brojnih laureatskih, prvih i drugih nagrada na republičkim i internacionalnim muzičkim takmičenjima.

Aktivno se bavi košarkom i plivanjem. Osvojio je brojne nagrade na raznim sportskim takmičenjima.

U toku svog školovanja nastupao je na preko 120 koncerata, kulturnih i humanitarnih manifestacija i bio gost raznih radijskih i TV emisija. Bavi se komponovanjem i autor je nekoliko kompozicija klasične muzike za gitaru.

Redakcija Katere pridužuje se čestitkama, i želi mu puno uspjeha u daljem školovanju!

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Sad još samo da ode u Njemačku. Takvi se i ne mogu zaposliti u ovoj zemlji. 30.05.2021. 08:24
    Sad još samo da ode u Njemačku. Takvi se ne mogu u ovoj zemlji ni zaposliti.
  • Generic placeholder image
    Bravo 28.05.2021. 12:01
    Bravo bravo vobra vobra vobra
  • Generic placeholder image
    Maja 27.05.2021. 22:57
    Sve cestitke ovom mladom momku na ostvarenom uspjehu i svu srecu u daljem skolovanju.
Povezane vijesti
Učenici SŠC „Istočna Ilidža“ poručili: Preventivno raditi na reproduktivnom zdravlju mladih Učenici SŠC „Istočna Ilidža“ poručili: Preventivno raditi na reproduktivnom zdravlju mladih
Svaki učenik SŠC „Istočna Ilidža“ ostavio neizbrisiv trag i pečat u istoriji škole (FOTO) Svaki učenik SŠC „Istočna Ilidža“ ostavio neizbrisiv trag i pečat u istoriji škole (FOTO)
Učenici SŠC "Istočna Ilidža" uspješni na Regionalnom takmičenju iz fizike Učenici SŠC "Istočna Ilidža" uspješni na Regionalnom takmičenju iz fizike
Najčitanije
  • Vlado Šipčić – posljednji četnik koji je oružanu borbu sa komunistima vodio do 1957. godine
    10h 43m
    19
  • INTERVJU: Vojislav Vojo Čarkić – Legendarni prota Vojo
    10h 23m
    0
  • Privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    13h 46m
    0
  • Na današnji dan formirana Vojska Republike Srpske
    14h 43m
    11
  • Sastanak o uređenju i održavanju groblja “Crkvice”
    11h 40m
    0