Srpska kuća u Mostaru kamenovana na Božić

08.01.2024. 14:45
1
IZVOR: srna.rs

U mostarskom naselju Bijelo Polje na Božić je kamenovana kuća srpske povratničke porodice Šantić.

Portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić potvrdio je Srni da je sinoć u 23.05 časova Policijska stanica Sjever dobila prijavu da je kamenovana kuća u vlasništvu lica čiji su inicijali B.Š.

- Policija je izašla na lice mjesta i utvrđeno je da je jednim kamenom razbijeno prozorsko staklo. Obavljen je razgovor i policija nastavlja sa operativnim radom i pronalaskom izvršilaca - rekao je Marić.

Sofija Šantić, čija kuća je kamenovana, živi sama, a na Božić su joj u gostima bili kćerka i sin.

Sofija je u izjavi Srni istakla da sa komšijama ima dobre odnose i da ni sa kim nije u svađi.

Ona je navela da noćas nije spavala i da stalno razmišlja o tome da li će se ponoviti slično.

- U ovoj kući sam 60 godina i nikada nisam imala lošu riječ sa nekim. Bez razloga napadaju - navela je Sofija Šantić.

Njena kćerka Biljana kaže da je sjedila sa majkom i bratom u kući i da su sinoć u 22.45 časova čuli pucnjeve, te da su mislili da je riječ o petardama jer je Božić.

- Odjednom je nešto strahovito puklo. Izašli smo napolje, ali nije bilo nikoga. Vidjeli smo da je razbijeno staklo... Ne znam kakve su ovo poruke. Vratili smo se prije 18 godina. Ovdje smo rođeni i sa svima smo u dobrim odnosima. Šta se desilo ne znamo. Uznemireni smo jer se ovo dogodilo na Božić - kaže Biljana.

Prema njenim riječima, policija je obećala da će pojačati patrole oko kuće.

- Uznemirena sam, odnosno više smo tužni nego uznemireni - rekla je Biljana, opisujući da je strašan osjećaj da se Božić ne može proslaviti u svojoj kući mirno.

Komšinica porodice Vera Šantić kaže da su uznemireni i da ne želi uopšte da priča o tome kakve su ovo poruke povratnicima.

Ona je istakla da je veoma teško jer je ovo napad na pet žena koje same žive u kućama koje nikome ništa loše nisu učinile.

Šantiće je danas posjetio paroh bjelopoljski Nebojša Radić.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 08.01.2024. 18:02
    Gospodjo draga ne zivite u zabludi da ste dobro dosli u mostar kao Srpkinja.To su vam uradili oni koje svaki dan srecete I koji ponasaju kao dobre komsije prema vama sto je privid. Nigdje ne procitah u federalnim medijima ni rijec osude za ni manje ni vise kamenovanje kuce jedne starije zene.A neko vece kada je vjerovatno neki pijani Srbin u prolazu, nije sala sa Badnjakom?! dobacio u prolazu dvije rijeci , doduse pogrdne I bespotrebne, povratnicima u Vlasenici, svi federalni mediji su "ustali" sa salvama osuda.I tako je to vec trideset godina I vise kako je nekome sve dozvoljeno, normalno i nije za osudu a onog drugog (Srbina) treba lincovati.
Povezane vijesti
Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca Dan kada je za odbranu Srpske Ilidže i srpskog naroda živote dalo 12 Ilidžanaca
Novo podrhtavanje tla: Zemljotres zatresao BiH Novo podrhtavanje tla: Zemljotres zatresao BiH
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    22h 3m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    23h 14m
    0
  • Sveta tajna Jeleosvećenja u Hramu Svetog Vasilija Ostrošog u srijedu
    4h 54m
    0
  • Džiju-džicu klubu „Jahorina“ 62 medalje u Banjaluci
    7h 53m
    3
  • Navršilo se 106 godina od smrti Gavrila Principa
    10h 29m
    0