Stanovnici Pala bez gradskog grijanja dočekali martovski snijeg

24.03.2020. 13:16
0
IZVOR: Katera

Zbog izuzetno loših i dotrajalih toplovodnih instalacija Gradske toplane, stanovnici Pala martovski snijeg i minus dočekali su u hladnim stanovima, jer od 17. marta pojedine zgrade u ovoj opštini nikako nemaju grijanje.

Prema riječima tehničkog direktora Gradske toplane Pale Dragoljuba Antonića, radnici ovog preduzeća trenutno rade na otklanjanju 15. kvara u ovoj grijnoj sezoni.

- Od 17. marta imamo par ozbiljnih kvarova, a od 19. marta smo sanirali tri kvara i danas radimo na saniranju još jednog kvara, koji je veoma ozbiljan. Sinoć smo morali zaustaviti cijeli sistem, dok smo zatvorili jednu zgradu, kako bi ostali dio grada mogao funkcionisati - kaže Antonić.

Antonić je zamolio sugrađane za razumijevanje i istakao da radnike Gradske toplane, pored velikog broja kvarova, prati i niz drugih loših faktora, poput lošeg vremena i zalihe energenata koje su već na izmaku.

On ističe da će se u narednom periodu morati nešto više preduzeti po pitanju saniranja instalacija i cjevovoda Gradske toplane, koji su dotrajali.

Podsjećamo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Pale Mile Borovina već je ranije ukazao na problem čestih kvarova na toplovodu u Palama, te istakao da bi izmještanje toplane iz centra Pala značilo i zamjenu dotrajalih cijevi.

Borovina je istakao tada da bi nova lokacija Gradske toplane bila na lijevoj obali Miljacke, prekoputa OŠ "Srbija", te da bi se uz trasu cijevi polagao i optički kabal, kojim bi se kontrolisalo sve ono što trošimo.

Na taj način građani Pala ne bi više plaćali paušal, nego stvarnu cijenu utrošene energije.

Međutim, izmještanje Gradske toplane iz centra Pala je nažalost postalo jedan od načina skupljanja političkih poena i taj projekat su svi dosadašnji kandidati za načelnika opštine Pale pomenuli na svakoj predizbornoj tribini.

Za to vrijeme građani Pala trpe i čekaju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Cijena ogreva povoljnije nego prethodne zime Cijena ogreva povoljnije nego prethodne zime
Poskupljenje gasa zbog rasta cijena na svjetskom tržištu, a ne zbog "Energonivesta" i "Sarajevo-gasa" Poskupljenje gasa zbog rasta cijena na svjetskom tržištu, a ne zbog "Energonivesta" i "Saraj...
Od 1. januara gas skuplji za 3,9 odsto u FBiH Od 1. januara gas skuplji za 3,9 odsto u FBiH
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    10h 17m
    14
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    5h 42m
    0
  • Pavle Vuisić - vječiti boem koji je mrzio glumu
    9h 54m
    0
  • Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)
    10h 26m
    4
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    44m
    0