Studenti uspješno završili „Elnosovu“ ljetnu praksu (FOTO)

08.08.2022. 19:00
0
IZVOR: katera.news

Odabrani studenti završnih godina elektrotehničkih fakulteta u Istočnom Sarajevu i Banjaluci uspješno su završili posebno kreiran program ljetne stručne prakse Elnos Grupe.

Zadatak ljetne stručne prakse je bio da otkrije i podrži potencijal budućih mladih inženjera.

Jedanaest studenata, koliko ih je pohađalo stručnu praksu, je imalo priliku da se upozna sa radom Elnos Grupe, te da prođe teoretski i praktični dio obuke koji su vodili inženjeri Elnos Grupe.

Stručna praksa ove kompanije je za studente bila jedinstvena prilika da tokom deset dana budu dio onog što ih u profesionalnom životu čeka. Studenti su se upoznali sa načinom rada, mehanizacijom i modernim trendovima iz oblasti elektroenergetike na osam projekta Elnos Grupešto je od velikog značaja za njihovo buduće obrazovanje.

Budući inženjeri su prilikom posjete pokazali veliku znatiželju i interesovanje, postavljajući brojna pitanja o projektnim zadacima koje su imali priliku da vide iz prve ruke.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Po završetku prakse studentima su uručeni sertifikati o uspješno završenoj ljetnoj stručnoj praksi u Elnos Grupi. 

- Drago mi je što smo bili u prilici da budemo domaćini studentima i našim budućim kolegama. Naša kompanija će i u budućnosti nastaviti doprinositi stvaranju kvalitetnih stručnjaka, koji su od ključnog značaja za razvoj elektroenergetike. Budućim mladim inženjerima želim karijeru ispunjenu izazovima i uspjesima - rekao je Marko Mijić, član Uprave za tehničke poslove Elnos Grupe.

Stručna studentska praksa predstavlja samo jednu od aktivnosti koja je dio implementacije sporazuma o saradnji Elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu i Elnos Grupe.

Komentari 0
Povezane vijesti
G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu" G-Petrol podržao odlazak studenata Elektrotehničkog fakulteta UIS na "Elektrijadu"
STELEKS organizuje besplatni dvosedmični kurs za srednjoškolce STELEKS organizuje besplatni dvosedmični kurs za srednjoškolce
Elektrotehnički fakultet pouzdan partner u procesu digitalizacije Elektrotehnički fakultet pouzdan partner u procesu digitalizacije
Najčitanije
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    9h 26m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    23h 40m
    0
  • Snijeg ponovo zabijelio BiH
    21h 47m
    0
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    34m
    1
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    3h 17m
    0