Sutra o funkcionisanju javnog gradskog prevoza

26.02.2020. 14:10
0
IZVOR: Srna

Skupština grada Istočno Sarajevo razmatraće sutra izvještaj o funkcionisanju javnog gradskog prevoza sa prijedlogom mjera za poboljšanje, među kojima je donošenje strategije javnog gradskog saobraćaja, saopšteno je iz Gradske uprave.
U izvještaju se navodi da je, radi poboljšanja gradskog prevoza, potrebno nabaviti nove autobuske nadstrešnice, a narednih godina planirati veća sredstva za izradu i obilježavanje horizontalne signalizacije na području cijelog grada s ciljem veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju.

Skupština grada bi na sutrašnjoj sjednici trebalo da donese odluku o davanju saglasnosti za postupak promjene-pripajanja "Medija marketa" Pale - Televizija "OSM" matičnom preduzeću "Gradski radio" Istočno Sarajevo.

U obrazloženju odluke navedeno je da je javno preduzeće "Gradski radio" Istočno Sarajevo 15. januara upisano u sudski registar kao vlasnik 100 odsto udjela u privrednom društvu "Medija market" Pale - Televizija "OSM".

- Postoje očigledni razlozi za pokretanje postupka pripajanja, a to su stvaranje povoljnijih preduslova, kako za uspješnije poslovanje ovih preduzeća kroz racionalizaciju i efikasniju organizaciju, smanjenje troškova poslovanja, tako i bolje pozicioniranje na tržištu medijskih usluga, slijedeći na taj način interes osnivača da formira jedinstven radiotelevizijski servis - navodi se u obrazloženju odluke.

Odbornici bi sutra trebalo da razmatraju i informacije o preventivnom djelovanju protiv zloupotrebe droge i opojnih sredstava i o stanju u oblasti sporta na području grada.

Skupština grada trebalo bi da donese odluke o prenosu prava vlasništva na opremi video-nadzora na opštine u sastavu grada i prenosu vlasništva na medicinskoj opremi.

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva pokrenuo inicijativu izmjene Zakona o budžetskom sistemu Republike Srpske Gradonačelnik Istočnog Sarajeva pokrenuo inicijativu izmjene Zakona o budžetskom sistemu Re...
Prihvaćen sporazum o izgradnji gradske kuće u Palama Prihvaćen sporazum o izgradnji gradske kuće u Palama
Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave Usvojen izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave
Najčitanije
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    8h 22m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    7h 20m
    0
  • Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
    11h 13m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    12h 30m
    1
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    7h 34m
    0