Sutra oblačno sa lokalnim pljuskovima

06.06.2023. 17:19
0
IZVOR: srna.rs

U Republici Srpskoj i FBiH  sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, a od sredine dana prema večernjim časovima mogući su prolazni lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom.

Obilnije padavine očekuju se na istoku, a najmanje padavina biće na sjeveru i jugu.

Ujutru će na sjeveru i zapadu biti promjenljivo oblačno uz sunčane periode, dok će na istoku i jugu biti oblačnije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U dolinama rijeka i po kotlinama biće magle. Tokom prijepodneva u centralnim predjelima počeće da se razvijaju oblaci koji lokalno donose kišu i pljuskove.

Tokom dana kiša i pljuskovi sa grmljavinom će jačati i postepeno će se širiti ka zapadu i istoku, gdje će ponegdje biti uslova za lokalne nepogode.

Na sjeveru će biti više suvih i sunčanih perioda.

Uveče padavine postepeno prestaju.

Najniža jutarnja temperatura vazduha većinom će biti između 10 i 15, na jugu do 18 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna između 20 i 26, na jugu do 28 stepeni Celzijusovih.

Vjetar će biti slab, sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U Republici Srpskoj i FBiH danas je bilo pretežno oblačno, u većini krajeva registrovana je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Temperatura izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica šest, Čemerno 15, Gacko, Kalinovik, Han Pijesak i Ivan sedlo 16, Kneževo, Mrakovica, Rudo, Sokolac i Livno 19, Bileća, Drinić, Mrkonjić Grad, Šipovo, Mostar, Sarajevo i Široki Brijeg 20, Srebrenica, Foča, Bugojno, Drvar i Neum 21, Višegrad, Novi Grad i Ribnik 22, Banjaluka, Bijeljina, Trebinje, Bihać, Gradačac, Sanski Most, Tuzla i Zenica 23, Doboj, Prijedor 24 i Srbac 25 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca
Sutra kiša, do 16 stepeni Sutra kiša, do 16 stepeni
I danas natprosječno toplo I danas natprosječno toplo
Najčitanije
  • U subotu obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    23h 50m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    14h 20m
    0
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    2h 47m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    14h 1m
    0
  • Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
    22h 43m
    0