Sutra promjenljivo i nestabilno sa kišom

24.06.2024. 15:33
0
IZVOR: srna.rs

Republici Srpskoj i FBiH sutra će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ujutro i prijepodne ponegdje na sjeveru očekuje se prolazna slaba kiša ili pljusak, u ostalim krajevima promjenljivo i uglavnom oblačno uz sunčane periode.

Od sredine dana jače naoblačenje se očekuje na jugu i jugozapadu koje će se poslije podne širiti ka ostalim krajevima i usloviti kišu i pljuskove praćene grmljavinom.

Lokalno su moguće nepogode u vidu obilnijih padavina i mjestimične pojave grada, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prema večeri i noći na srijedu dolazi do postepenog prestanka padavina, a samo će lokalno na sjeveru biti moguća prolazna kiša i pljusak sa grmljavinom.

Na krajnjem jugu tokom većeg dijela dana biće promjenljivo vrijeme uz smjenu sunčanih i oblačnih perioda, te povremenu prolaznu kišu i pljuskove sa grmljavinom.

Duvaće slab do umjeren vjetar, sjeverni do sjeveroistočni, kasnije tokom dana promjenljiv, povremeno i pojačan. U Hercegovini slab do umjeren jugozapadni.

Jutarnja temperatura vazduha iznosiće od 16 do 21, u višim predjelima od 12, a dnevna od 23 na jugozapadu do 32 na sjeveroistoku i krajnjem jugu, u višim predjelima 21 stepen Celzijusov.

U Srpskoj i FBiH danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a do kraja dana lokalno se očekuju padavine i grmljavina, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova : Bjelašnica 14, Drinić 19, Čemerno 21, Ribnik 22, Mrkonjić Grad 23, Gacko, Kalinovik, Sokolac i Han Pijesak 24, Srebrenica 25, Novi Grad 26, Bijeljina i Sarajevo 27, Banjaluka, Doboj, Zvornik, Prijedor, Srbac i Foča 28, Rudo 29, Neum 30, Višegrad 31, Bileća 32, Trebinje 33 i Mostar 36 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Za vikend nestabilno uz pad temperature Za vikend nestabilno uz pad temperature
Sutra sunčano i još toplije Sutra sunčano i još toplije
Sutra toplo i vjetrovito Sutra toplo i vjetrovito
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    8h 11m
    0
  • Dragan Spasojević: Infrastruktura je ključ razvoja i perspektive Pala
    21h 0m
    9
  • Pretresene škole u Hercegovini: Šta je pisalo u prijetećem mejlu?
    23h 7m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    4h 43m
    0
  • Lažna dojava o oružju u srednjoj školi
    22h 13m
    0