Sutra sahrana monaha Stefana

08.12.2020. 14:43
0
IZVOR: SRNA

Ubijeni monah Stefan biće sutra sahranjen u Manastiru Glogovac, gdje će prethodno biti služena zaupokojena liturgija, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkop bihaćko-petrovačkog Sergija.

Početak je zakazan za 9.30 časova, a sveštenstvo koje namjerava da učestvuje u ovom liturgijskom molitvenom, ali i tužnom skupu, treba da ponese bijele odežde, rekli su iz Manastira Glogovac.

U saopštenju je navedeno da je, zbog složene epidemiološke situacije i zbog tragičnosti događaja koji je potresao javnost, poslije molitvenog sabiranja oko odra ubijenog monaha Stefana neće biti zadržavanja u Manastiru Glogovac.

Ubijeni monah manastira Glogovac Stefan bio je tih, povučen i miran brat u kojem se krila širokgruda duša puna ljubavi prema svakom čovjeku, saopšeno je ranije iz Eparhije bihaćko-petrovačke povodom ubistva ovog monaha.

Njegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije uputio je iskreno saučešće sestri počivšeg monaha Miri i svim njegovim srodnicima.

Monah Stefan, kojem je svjetovno ime bilo Miodrag Ačić, zamonašio se 2007. godine u manastiru Ilinje. U Eparhiji bihaćko-petrovačkoj monah Stefan je od 2012. godine kada biva pridružen bratstvu Manastira Glogovac.

Otac Stefan, dugogodišnji monah Manastira Glogovac u mjestu Babići, opština Šipovo, ubijen je juče u večernjim časovima.

Iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva saopšteno je da je lice čiji su inicijali D.Š. iz Banjaluke, prema do sada prikupljenim dokazima i obavještenjima, nožem ubilo monaha Stefana /62/ u manastiru Glogovac.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zašto se ubio Goran Karanović, mladić koji je volio i štitio životinje? Zašto se ubio Goran Karanović, mladić koji je volio i štitio životinje?
Mladić ubio komšiju ašovom Mladić ubio komšiju ašovom
Sahranjena kraljica Elizabeta Druga Sahranjena kraljica Elizabeta Druga
Najčitanije
 • Saobraćajna nezgoda u Istočnom Novom Sarajevu
  5h 19m
  3
 • Mladić ubio komšiju ašovom
  13h 48m
  0
 • Put od Lapišnice do Han Dervente osvijetljen
  15h 28m
  14
 • Četvoro poginulih u saobraćajnoj nesreći kod Mostara
  16h 26m
  0
 • Danas javna tribina SDS-a u Kasindolu
  16h 12m
  0