Sutra u Istočnom Sarajevu uručenje ključeva za šest porodica

26.02.2020. 10:36
0
IZVOR: Srna

U Istočnom Novom Sarajevu sutra će šest porodica raseljenih lica i povratnika dobiti ključeve stana i time trajno riješiti svoje stambeno pitanje.

Stanovi su izgrađeni kroz Projekat stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa u BiH, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Iz Ministarstva navode da je zahvaljujući Regionalnom stambenom programu, čija vrijednost u BiH iznosi 75 miliona evra, do kraja trajanja programa biće obezbijeđeno ukupno 3.200 stambenih jedinica za ugrožene izbjeglice, raseljena lica i povratnike.

Do sada je završeno 1.500 stambenih jedinica od kojih 1.100 kuća i 400 stanova, dok je završetak obnove i izgradnje preostalih 1.700 stambenih jedinica predviđen tokom perioda 2020-2022. godine.

Za finansiranje stambenih projekata i podršku u sprovođenju programa, donatori Regionalnog stambenog programa do sada su izdvojili 287 miliona evra, od čega se 64,5 miliona evra odnosi na projekte u BiH.

EU je najveći donator sa učešćem od 234 miliona evra, nakon čega slijede SAD sa 24 miliona evra, Njemačka, Norveška, Švajcarska, Italija, Danska, Turska kao i nekoliko drugih zemalja.

Snažnu podršku programu daju UNHCR, OEBS i Razvojna banka Savjeta Evrope koja upravlja donatorskim fondom i pruža podršku partnerskim zemljama u sprovođenju programa i praćenju njegovog napretka, kao i u osiguravanju vidljivosti programa.

Svečano uručenje ključeva zakazano je za 12.45 časova ispred novoizgrađene zgrade, na lokaciji Tešanvo brdo bb.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
"Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO) "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
Najčitanije
  • Majka heroj: Lejla doplivala kroz bujicu i spasila kćerku
    8h 33m
    0
  • Najtežu tikvu uzgojio Ratko Govedarica iz Gacka
    7h 31m
    0
  • Romanijski kajmak prepoznatljiv, zaštićen i ima kupce
    11h 24m
    0
  • Darko Vojvodić donirao 1000 KM, pa pozvao i kolege da urade isto
    12h 41m
    1
  • "Dani tikve" okupili oko 80 izlagača i veliki broj posjetilaca (FOTO)
    7h 45m
    0