Šveđanima predstavljene pogodnosti za investiranje u Istočnoj Ilidži

05.02.2020. 19:58
0
IZVOR: Katera/istocnailidza.net

U prostorijama Opštine Istočna Ilidža danas je održan sastanak sa predstavnicima švedske firme Steven Ibrahim Investments, na kojem je razgovarano o potencijalima i pogodnostima koje ova lokalna zajednica pruža investitorima.

Sa direktorom ove firme razgovarao je načelnik opštine Marinko Božović, a sastanku je prisustvovao i direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, Gordan Milinić. 

Iz Steven Ibrahim Investments-a su zainteresovani za pokretanje firme koja bi se bavila informacionim tehnologijama. 

Božović je najprije izrazio svoje zadovoljstvo što je Istočna Ilidža i od strane investitora, posebno onih koji dolaze iz drugih zemalja, prepoznata kao mjesto u koje vrijedi ulagati. Istakao je da se kao načelnik ove opštine, zajedno sa saradnicima, trudi da stvori povoljne uslove za razvoj i napredak, a osnivanje firme iz oblasti IT-a bi svakako tome doprinijelo. 

Nakon predstavljanja Istočne Ilidže, Božović je prisutnima pružio detaljne informacije vezane za poslovanje u Republici Srpskoj. 

Poslije sastanka predstavnici švedske firme su obišli objekte smještene na području poslovne zone “Od mosta do mosta“, te precizirali određene tehničke detalje vezane za konkretan projekat investitora. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    15h 29m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    12h 1m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    4h 32m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    6h 22m
    3
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    16h 59m
    1