Testiranje prvačića u skladu sa uspostavljenom procedurom

02.04.2021. 21:14
0
IZVOR: SRNA

Testiranje učenika za upis u prvi razred biće organizovano u skladu se uspostavljenom procedurom, uz obavezu pridržavanja mjera i preporuka Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske o kojima su obaviještene sve osnovne škole.

Saopšteno je ovo iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Testiranje učenika za upis u prvi razred potrebno je organizovati u skladu sa svim higijensko-epidemiološkim mjerama, a termine je potrebno vremenski rasporediti na način da se izbjegne gužva i omogući fizička distanca.

Osim toga, potrebno je omogućiti roditeljima da sa djecom, kao pratnja, mogu ući u školu, uz pridržavanje svih mjera i preporuka.

Prema zaključku sa današnje sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije, od petog do 12. aprila, sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj organizovaće rad i nastavu na daljinu u skladu sa Instrukcijom o organizovanju vaspitno-obrazovnog rada na daljinu od 22. marta.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe Milošević Šošo: Nedovoljno znanja o važnosti mentalnog blagostanja rađa predrasude i stereotipe
Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju Slučajevi krađe djece potresaju i Sloveniju
Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine Najmlađi pacijent na odjelu psihijatrije u Srpskoj imao dvije godine
Najčitanije
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    10h 24m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    9h 40m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    6h 56m
    4
  • Čovjek iz BiH naletio na zmiju dugu više od metar i po (FOTO)
    5h 18m
    0
  • Danas Markovdan
    14h 6m
    0