Tri lica uhapšena zbog krijumčarenje migranata

17.12.2019. 19:11
0
IZVOR: Srna

Pripadnici Granične policije BiH danas su u akciji "Gejm" na području Zvornika izvršili pretres na četiri lokacije i uhapsili tri državljanina BiH zbog krijumčarenja migranata, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Uhapšena lica se sumnjiče da su organizovano iz Srbije u BiH krijumčarila ilegalne migrante afro-azijskog porijekla, sa namjerom da ih dalje prokrijumčare prema zemljama EU.

U saopštenju je navedeno da su članovi organizovane kriminalne grupe prokrijumčarili više desetina ilegalnih migranata.

-Prema prikupljenim podacima, pripadnici grupe su naplaćivali veće iznose novca po jednom ilegalnom migrantu, čime je pribavljena protivpravna imovinska korist u veoma visokom iznosu- navedeno je u saopštenju.

Prilikom pretresa su pronađeni i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

-Privremeno je oduzeta i jedna automatska puška `zastava M-72`, pet okvira za puškomitraljez `zastava M-72`, te 449 komada municije kalibra 7,62 milimetara, 97 komada municije kalibra 7,9 milimetara i jedan komad municije kalibra 12,7 milimetara `brovning`- naveli su iz Granične policije.

Navedene aktivnosti se sprovode pod nadzorom Tužilaštva i Suda BiH.

Pripadnici Granične plicije su juče, u okviru operativne akcije "Sava", na obali rijeke Save u graničnom pojasu na području opštine Odžak spriječili krijumčarenje osam osoba afro-azijskog porijekla.

Direktor Granične policije Zoran Galić rekao je da je opredijeljenost ove policijske agencije permanentna zaštita granice BiH i borba protiv prekograničnog kriminala i ilegalnih migracija.

-Navedene akcije nastavak su aktivnosti Granične policije u identifikovanju, otkrivanju i procesuiranju krijumčara ljudi i presijecanju organizovanih kriminalnih grupa- rekao je Galić.

Galić je istakao da, uz mjere sprečavanja ilegalnih prelazaka granice u graničnom pojasu, pripadnici Granične policije kontinuirano prikupljaju informacije o licima koja se bave krijumčarenjem ljudi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Pretresi i hapšenja na Sokocu zbog droge Pretresi i hapšenja na Sokocu zbog droge
Za Strahinjom Baševićem se intenzivno traga Za Strahinjom Baševićem se intenzivno traga
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    6h 34m
    0
  • Slani mafini
    15h 55m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    17h 50m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    15h 44m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    10h 13m
    3