Trnovo: Obilježen Dan i krsna slava opštine

12.07.2020. 20:17
0

U Trnovu je, služenjem liturgije u crkvi Svetog velikomučenika Georgija i lomljenjem slavskog kolača, danas obilježen Dan i krsna slava opštine, Sveti apostoli Petar i Pavle.

Lomljenju slavskog kolača su, pored domaćina i načelnika opštine Trnovo Dragomira Gagovića, i zaposlenih u opštini Trnovo, prisustvovali i predstavnici političkog, društvenog i privrednog života ove lokalne zajednice kao i brojni građani.

Sveštenik Njegoslav Jelisić čestitao je načelniku opštine Trnovo Dragomiru Gagović i svim građanima krsnu slavu, uz želje da nam svima ovaj praznik da snage da se izborimo i sa opakim virusom.

Na centralnom spomen obilježju u Trnovu služen je parastos za sve poginule u odbrambeno-otadžbinskom ratu, a u spomen kapeli položeni su vijenci.

Dan i krsnu slavu opština Trnovo je ove godine obilježila u skromnijim uslovima i u skladu sa novonastalom situacijom izazvanom virusom korona.

U Centru za kulturu sinoć je održana Petrovdanska akademija na kojoj su dodijeljene plakete i zahvalnice zaslužnim građanima, sportistima i prijateljima ove opštine, kao i plakete koje su dodijeljene posthumno za građane koji su u proteklom odbrambeno otadžbinskom ratu svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske. Na svečanoj akademiji nastupile su članice etno grupe „Crven Cvijet“ iz Trnova, a prikazan je i promotivni film vezan za opštinu Trnovo koji je urađen za potrebe Turističke organizacije opštine Trnovo i opštine Trnovo.

Komentari 0
Povezane vijesti
PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja PSD „Treskavica“ Trnovo organizuje druženje za najmlađe sugrađane 6. maja
Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju Trnovo: Do 8. maja prijave za banjsku rehabilitaciju
Krađa u Trnovu Krađa u Trnovu
Najčitanije
  • Radnik pao sa stuba i poginuo
    7h 56m
    0
  • Radno vrijeme za predstojeće republičke praznike u Istočnoj Ilidži
    9h 11m
    0
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    15h 2m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    13h 29m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    15h 21m
    0