U akciji "Kodeks" uhapšeno jedno lice, pretresi na šest lokacija na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva

14.02.2024. 12:21
0
IZVOR: srna.rs

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ su tokom pretresa u nastavku akcije "Kodeks" uhapsili jedno lice.

Lice je uhapšeno juče i sprovedeno u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predato u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

Iz Sipe je saopšteno da je jedno lice uhapšeno zbog sumnje da je počinilo krivično djelo lažno predstavljanje i krivično djelo iz Zakona o ravnopravnosti polova BiH.

Pripadnici Sipe su prilikom pretresa na šest lokacija na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva privremeno oduzeli predmete u pretresima na šest lokacija koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pretresi su izvršeni na osnovu naloga Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federalne uprave policije.

Aktivnosti u predmetu "Kodeks" su sprovedene protiv suspendovanog predsjednika Suda BiH Ranka Debevca i bivšeg direktora Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića, a u okviru proširenja istrage na više događaja sa sumnjom na koruptivne akivnosti, kao i druge nezakonitosti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
Pretresi i hapšenja na Sokocu zbog droge Pretresi i hapšenja na Sokocu zbog droge
Za Strahinjom Baševićem se intenzivno traga Za Strahinjom Baševićem se intenzivno traga
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 8m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 50m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 18m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 39m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 48m
    0