U FBiH zaraženo još 14 osoba, među njima i trogodišnje dijete

15.04.2020. 09:59
0
IZVOR: nezavisne.com

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom noći je na koronavirus testirano 230 uzoraka, a 14 je pozitivnih, potvrdio je KCUS.

U Sarajevu je pozitivno šest osoba, u Zenici tri, u Cazinu dvije, te po jedna osoba u Goraždu, Kiseljaku i Petrovcu. Jedna pozitivna osoba u Sarajevu je potvrđena retestiranjem, prenosi portal "Klix".

U Goraždu je zaraženo trogodišnje dijete koje je testirano juče, potvrdila je Medina Bičo, epidemiolog i direktor Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde.

- Dijete je imalo blaže simptome, kašalj i temperaturu, javili su se u porodičnu ambulantu u Višegradsku gdje je testirano, a rezultati su pokazali da je pozitivno na koronavirus - potvrdila je Bičo.

Dodaje kako se nastoji utvrditi epidemiološka povezanost, jer je u ovom trenutku nepoznanica ko bi mogao biti izvor zaraze.

Iz Goražda je juče testirano ukupno 56 osoba, od čega 26 uposlenika Kantonalne bolnice Goražde i svi su negativni na koronavirus. U BPK Goražde ukupno je 12 zaraženih osoba, među kojima su dva djeteta.

Komentari 0
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici Zeljković i ostali krajem maja opet u sudnici
Korona virus potvrđen kod još devet osoba u Srpskoj Korona virus potvrđen kod još devet osoba u Srpskoj
Najčitanije
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    12h 14m
    0
  • Domaći posni brusketi
    12h 47m
    0
  • Uhapšen Sokočanin zbog sumnje da je bacio bombu u dvorište kuće
    8h 5m
    4
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    10h 13m
    0
  • Sokočani uhapšeni zbog sumnje da su namjeravali policajcima zapaliti vozila
    6h 26m
    1