U Istočnom Sarajevu predstavljena android aplikacija "Fil Jahorina"

13.07.2020. 14:41
0
IZVOR: SRNA

Turistička organizacija "Jahorina" predstavila je danas u Istočnom Sarajevu android aplikaciju "Fil Jahorna" /Feel Jahorina/koja svim korisnicima, odnosno turistima na jednom mjestu nudi informacije o Jahorini, ali i o svim drugim turističkim destinacijama na području grada Istočno Sarajevo.

Direktor Turističke organizacije "Jahorina" Igor Tošić izjavio je novinarima da je ova aplikacija, čiji je razvoj trajao skoro dvije godine i koja je koštala 6.000 KM, rezultat rada firme "NF-Tel" sa Pala koje održava i veb stranicu ove turističke organizacije.

- Aplikacija `Fil Jahorina` je besplatna i već dostupna na "gugl pleju", a radi se na tome da bude dostupna i kao kju-ar kod /QR code/odnosno na platformi IOS /IOS/ za ajfon. Za sada je dostupna na srpskom i engleskom jeziku - pojasnio je Tošić.

Prema njegovim riječima, aplikacija "Fil Jahorina" korisnicima omogućava pristup kamerama koje su postavljene na svim turističkim destinacijama u Istočnom Sarajevu, servisu, kalendaru događaja, direktan kontakt sa hotelijerima putem kataloga turističkog smještaja grada Istočno Sarajevo, te informacije o ski-liftovima zimi.

- Za naziv `Fil Jahorina` smo se odlučili jer je Jahorina prepoznatljiva i u Evropi kao brend Republike Srpske. Po nekim sadržajima poput alpin kostera smo prepoznatljivi. Zahvaljujući razvoju Jahorine razvija se kompletan turistički sadržaj u Istočnom Sarajevu - napomenuo je Tošić.

Prema njegovim riječima, ova aplikacija bi trebala da bude od velike koristi turistima jer su na jednom mjestu informacije o Jahorini, Ravnoj planini, izletištu Brus na Trebeviću, ski-info i ljetni info koji se sačinjava u saradnji sa Olimpijskim centrom "Jahorina".

Predstavnik firme "NF-Tel" Simon Furtula naglasio je da će se ova progresivna veb aplikacija dopunjavati i ažurirati u skladu sa potrebom.

- Cilj nam je bio da se aplikacija integriše sa postojećim izvorima informacija teko da je moguće preuzeti trenutni status ski-liftova, odnosno ljetnog infa, ali i atrakcije i njihove lokacije i sve druge neophodne servisne informacije - rekao je Furtula.

On je napomenuo da je aplikacija osmišljena tako da bude neka vrsta turističkog vodiča koji na najbolji način prezentuje ono što bi potencijalni turisti mogli da posjete u Istočnom Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO) Proslavljena krsna slava grada Istočno Sarajevo (FOTO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 32m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 23m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 10m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 36m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 18m
    0