U Istočnom Sarajevu uhapšena dva lica zbog droge

23.11.2023. 11:31
5
IZVOR: rtrs.tv

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu juče su u okviru operativne akcije "Tranzit" na području Istočnog Sarajeva realizovali pretrese stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na pet lokaciji.

- Slobode su lišena dva lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo organizovani kriminal i neovlašten promet opojnih droga - navode iz SIPA.

Lica lišena slobode su sprovedena u prostorije SIPA radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega su predata u dalju nadležnost Tužilaštva BiH.

- Za lica lišena slobode postoji osnov sumnje da su na područje BiH sa područja Crne Gore, Republike Srbije i Republike Slovenije transportovali veću količinu opojne droge i to oko 121 kilogram opojne droge kanabis, kilogram opojne droge kokain, više od dva kilograma opojne droge heroin, pet kilograma prekursora za uvećanje mase opojne droge heroin, a sve u cilju sticanja velike materijalne koristi a što je utvrđeno tokom rada na predmetu, prikupljanjem obavještajnih podataka i analizom kriptovanih aplikacija Skaj i Anom - dodaje se u saopštenju.

Pretres je realizovan na osnovu usmenog naloga Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH,a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Kantona Sarajevo.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Reply @Tamo neko@Mladene 24.11.2023. 09:52
    Ajde ti Mladene sa jaranom Tamo neko pa mahalajte jer to je vrhunac vaseg dometa da sjedite, ne radite nista i tracate ko je kakav od kojih je i kako nije posten ko vas dvojica, zato vi o trazite imena. Hoces da ti ja kazem ko je, sta ces uraditi ajde reci ovde? Izmaknite se i ne smetajte ljudima koji se ozbiljno bave rjesavanjem ovakvih problema
  • Generic placeholder image
    Mladen 24.11.2023. 03:16
    Ako se gospodine “Replay’ treba snalaziti prodajuci drogu i biti zadovoljan onda se ti zavuci u misiju rupu i ne trabunjaj gluposti.
    A ovaj olos sto diluje treba poslati u Iran , da im oni sude i da kod njih izdrzavaju kazne, moze i S Korea, Kina… ima toliko ljepih i jeftinih zatvora da mozemo i mi da ih placamo.
  • Generic placeholder image
    Reply @Tamo neko 23.11.2023. 21:27
    Sta ti oces cobane imena da mahalaš je li? ti ces nekoga slati na robiju, garant si nedje u misijoj rupi nesnadjen i nezadovoljan svojim zivotom. Citaj novine i suti
  • Generic placeholder image
    Male kazne 23.11.2023. 20:44
    Pa neki dan su osuđeni ( dogovorili sa tužilaštvom i suudom) oni što su prvi pali na sjaju. Kazne minorne, godina do godina i po.
  • Generic placeholder image
    Tamo neko 23.11.2023. 18:21
    Hocemo imena pocinilaca, hocemo dozivotnu robiju za ovakve.
Povezane vijesti
Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“ Košarkaši „Slavije“ u nedjelju dočekuju „Posušje“
Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo Novčana podrška maturantima od opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    7h 22m
    8
  • Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
    22h 52m
    0
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    22h 23m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    22h 6m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    9h 53m
    0