U Jablanici proglašena trodnevna žalost

06.10.2024. 12:26
0
IZVOR: srna.rs

U opštini Jablanica proglašena je trodnevna žalost zbog tragične smrti mještana u prirodnoj nesreći koja je zahvatila ovu opštinu.

Načelnik opštine Jablanica Damir Šabanović proglasio je 6, 7. i 8. oktobar danima žalosti, saopšteno je iz ove opštine.

Šabanović, koji je komandant opštinskog Štaba civilne zaštite, prisustvovao je danas sjednici Štaba na kojoj je bilo riječi o novonastaloj situaciji u Jablanici nakon nezapamćene tragedije koja je pogodila opštinu u noći sa četvrtka na petak, 3. na 4. oktobar.

Sa jučerašnjim danom pronađeno je ukupno 13 stradalih u tragediji, a traga se za sedam osoba.

U saopštenju nakon sjednice navodi se da prioritet ostaje pronalaženje žrtava, te osposobljavanje puteva, a prave se analize stanja na terenu, kako bi se napravile procjene odrona i klizišta, te su data konkretna zaduženja.

Formirana je komisija za procjenu štete, koja će obići cijelo područje opštine Jablanica u skladu sa prioritetima na terenu, a biće formirani punktovi u svim mjesnim zajednicama sa hranom i vodom.

Zbog velikog priliva pomoći tokom protekla dva dana, iz Opštinskog Štaba civilne zaštite Jablanica zamolili su sve da se sačeka sa slanjem pomoći do sljedećeg obavještenja o potrebama.

Na terenu su brojne ekipe službi, a prema informacijama iz "Elektrodistribucije" Jablanica, bez napajanja električnom energijom su: Ivan Krst, dio naselja Donja Jablanica, Čivelj, Macići, Žuglići, Šabančići, Rodići, Mrakovo i dio Zlata.

Kada je riječ i snabdijevanju pitkom vodom, iz komunalnog preduzeća Jablanica u stečaju su informisali da je sinoć uspostavljeno vodosnadbijevanje gradskog područja.

- Od jutros imamo problem sa vodosnadbjevanjem za mjesta Baćina i Mirci. Ekipa je na terenu - dodali su iz tog preduzeća.

Komentari 0
Povezane vijesti
Ovo je Lejla, majka koja je spasila kćerku iz bujice Ovo je Lejla, majka koja je spasila kćerku iz bujice
Najmlađi heroji: Djeca čiste blato nakon katastrofalnih poplava u Jablanici (VIDEO) Najmlađi heroji: Djeca čiste blato nakon katastrofalnih poplava u Jablanici (VIDEO)
Za 36 časova prikupljeno oko dva miliona KM za pomoć poplavljenima Za 36 časova prikupljeno oko dva miliona KM za pomoć poplavljenima
Najčitanije
  • Grad Istočno Sarajevo: Do 11.00 časova najveća izlaznost u Trnovu
    2h 53m
    1
  • Sutra praznik Svete Tekle
    7h 18m
    0
  • Pogledajte grafikon o promjeni broja birača u odnosu na lokalne izbore 2020. godine
    2h 23m
    0
  • Lokalni izbori 2024: Zabilježeno više incidenata na biračkim mjestima u Republici Srpskoj
    1h 19m
    0
  • Kako kafa utiče na depresiju?
    17h 51m
    0