U Palama četiri lica uhapšena, oduzeti automobili, novac i oružje

20.09.2022. 12:02
4
IZVOR: katera.news

Policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo juče su na području Pala lišili slobode četiri lica inicijala T.P. iz Pala, A.Đ. iz Srpca, E.T. iz Bihaća i S.M, državljanina Republike Slovenije, dok se za licem S.P. iz Pala još uvijek traga.

Lica su lišena slobode zbog više počinjenih krivičnih djela, a iz PU Istočno Sarajevo je saopšteno da su pronađena i oduzeta dva automobila „polo“ i  „BMW“, vatreno oružje i 58.400,00 eura.

Lica inicijala T.P. i S.P se sumnjiče da su dana 18. 9. 2022. godine oko 23,00 časa u ugostiteljskom objektu u Palama fizički napali lice R.G. iz Pala nanijevši mu tjelesne povrede, nakon čega S.P. ispaljuje hitac iz vatrenog oružja u plafon objekta.

Takođe, lice T.P. se sumnjiči da je fizički napao policijskog službenika tokom vršenja službene radnje, nakon čega se navedenim vozilima, kojim su upravljali E.T. i S.M, a sa kojim se nalazio i A.Đ, udaljavaju u nepoznatom pravcu.

Brzom intervencijom policijski službenici pronalaze lica i vozila u Palama, te izvršenim pretresom vozila „polo“, kojim je upravljao E.T. pronalaze revolver i pet komada metaka kalibra 38 specijal, dok u vozilu „BMW“, kojim je upravljao S.M. pronalaze novac u navedenom iznosu i četiri mobilna telefona, saopšteno je iz PU Istočno Sarajevo.

Operativnim radom policijski službenici došli su do saznanja da su navedena lica koristila apartman u hotelu na Jahorini i tom prilikom je izvršen pretres u kojem je zatečeno lice inicijala A.B, državljanin Republike Slovenije, kod kog su pronađene i oduzete dvije PVC kesice sa sadržajem suve zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu i dva mobilna telefona, za šta je lice sankcionisano u skladu sa članom 4 Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo.

U toku je dokumentovanje predmeta, nakon čega će tužilaštvu protiv osumnjičenih biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i to protiv T.P. za počinjena krivična djela „Tjelesna povreda“, „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“, protiv S.P. „Izazivanje opšte opasnosti“, „Tjelesna povreda“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, protiv E.T.  „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, dok će protiv lica M.S. i A.Đ. za sva nadevena krivična djela osumnjičenih, u vezi sa članom 39 KZ Republike Srpske  "Pomaganje".

Lica će u toku dana uz izvještaj biti predata u dalju nadležnost tužilaštva.

Traganje za licem S.P. je u toku.

Komentari 4
  • Generic placeholder image
    Lukavica 21.09.2022. 11:24
    T.P je Tomo Petrovic... Za ostale se ne zna... Bio snimak privodjenja na vijestima sinoc...
  • Generic placeholder image
    Pitanje 20.09.2022. 21:22
    Zna li se ko su gore navedena gospoda?
  • Generic placeholder image
    Nik 20.09.2022. 19:38
    Na Palama se uzgaja marihuana ko nekad krompir na Borikama u srecna vremena.
  • Generic placeholder image
    Lukavica 20.09.2022. 14:10
    Sto se imena javno ne napisu...
    Odakle tolike pare? Sve treba to zatvoriti u Zenicu...
Povezane vijesti
Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete zemlje
Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“ Dani sjećanja: „Jugoslovenstvo, ideja koja je Srbe koštala milionskih žrtava“
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    11h 12m
    0
  • Prikazan film o odbrani Srpske Ilidže
    23h 12m
    10
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    8h 41m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    7h 59m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    2h 55m
    0