U petak suđenje vladiki Joanikiju i sveštenicima

17.06.2020. 10:04
0
IZVOR: Tanjug

U nikšićkom Osnovnom sudu u petak će početi suđenje episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju i osmorici sveštenika nikšićkog sabornog hrama, kojima se na teret stavlja krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti za koje je predviđena novčana ili kazna zatvora do godinu.

Tužilaštvo vladiku i sveštenike tereti da su 12. maja u Nikšiću postupali suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred - litiju ulicama grada.

Sudski postupak protiv Joanikija i sveštenika Slobodana Jokića, Danila Zirojevića, Željka Rojevića, Ostoje Kneževića, Mirka Vukotića, Vasilija Brborića, Dragana Krušića i Nikole Marojevića vodiće sudija Igor Đuričković.

Branilac optuženih Sava Kostić za podgoričke Vijesti kaže da vladika i sveštenici u petak iznijeti svoju odbranu.

Kostić kaže da ne postoje razlozi za isključivanje javnosti u ovom predmetu, pa će biti omogućeno prisustvo novinarima koji će neposredno biti u prilici da vide i čuju šta će se desiti na tom pretresu i javnost o tome izvijeste.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Joanikije: Oni koji idu Hristovim putem učestvovaće u slavi vaskrsenja Mitropolit Joanikije: Oni koji idu Hristovim putem učestvovaće u slavi vaskrsenja
Mitropolit Joanikije: Kosovo je danas grdno sudilište Mitropolit Joanikije: Kosovo je danas grdno sudilište
Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i eksplozivnih sredstava Suđenje Dudakoviću: Povrede na pojedinim stradalim Srbima ukazuju na oštećenja od metaka i e...
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    8h 16m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    21h 58m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 26m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 17m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 18m
    0