U petak svečana akademija posvećena Bogdanu Žerajiću

25.06.2024. 10:46
0
IZVOR: srna.rs

Svečana akademija "Testament pisan barutom", posvećena zaslužnom heroju srpske prošlosti Bogdanu Žerajiću, biće održana na Palama u petak, 28. juna, povodom Sabora boraca, najavljeno je iz opštinske Boračke organizacije.

U saopštenju se napominje da Boračka organizacija Pale četvrtu godinu zaredom okuplja demobilisane borce i pripadnike boračkih kategorija na Sabor boraca, i to na Vidovdan koji je kod srpskog naroda jedan od najvećih praznika.

Članovi Udruženja za čuvanje srpske tradicije "Istočnik" iz Istočnog Sarajeva učestvovaće na svečanoj akademiji koja će biti omaž Žerajiću, koji je prvi digao glas otpora protiv austrougarske okupacije i bio inspiracija za nastanak jedne od najnadahnutijih organizacija među Srbima - "Mlada Bosna".

Svečanom akademijom biće završena manifestacija "Sjećanje na juni 1992. godine".

Početak akademije zakazan je za 19.30 časova u Kulturnom centru Pale.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održana svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO) Održana svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Vidovdanska akademiju u Palama Vidovdanska akademiju u Palama
Najčitanije
  • Oporavilište Kasindo kao centar društvenih dešavanja
    19h 44m
    0
  • Pogača sa špinatom i sirom
    19h 46m
    0
  • Najava isključenja struje u Istočnoj Ilidži
    15h 58m
    0
  • Lažna "Temu" aplikacija krade podatke o karticama
    18h 49m
    0
  • Potvrđena optužnica protiv Paljanina zbog nasilja u porodici
    18h 43m
    0