U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu rođene dvije djevojčice

29.08.2019. 08:39
0
IZVOR: Katera

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice. Na bolničko liječenje primljena su 33 pacijenta.

Teritorijalna vatrogasna jedinica Istočno Sarajevo je u protekla 24 časa imala intervenciju gašenja smetnjišta u Krupcu.

Grad je ovoga jutra uredno snabdijeven vodom i električnom energijom.

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, a frekvencija vozila pojačana je posebno u gradskim centrima.

Na dionicama koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina iz Auto-moto saveza Republike Srpske skreću pažnju na mogućnost sitnijih odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Na području Federacije BiH zbog radova na dionici auto-puta Podlugovi-Sarajevo sjever u dužini od tri kilometra vozila saobraćaju dvosmjerno.

U toku su radovi na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, zbog čega se saobraćaj na magistralnom putu M-18, na dionici Krupac-granica RS (Bogatići), na teritoriji opština Istočna Ilidža i Trnovo odvija naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafore). Radovi su planirani do 31. 12. 2019. godine.

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano i veoma toplo sa dnevnom temperaturom od 29 do 34 stepena Celzijusova.
Ujutro pretežno vedro, samo će ponegdje u kotlinama biti više oblaka ili magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. 

Tokom dana preovladavaće sunčano i veoma toplo vrijeme, ponegdje i sparno uz malu do umjerenu dnevnu oblačnost. 

U većini predjela se ne očekuje dnevni razvoj oblaka nestabilnosti, pa će biti suvo. 

Jedino će na zapadu i krajnjem sjeverozapadu, te lokalno u planinama na istoku biti umjerenog razvoja oblaka i kratkotrajnih lokalnih pljuskova i grmljavine. 

Duvaće slab vjetar promjenljivog smjera, a u Hercegovini umjeren jugozapadni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

Komentari 0
Povezane vijesti
"Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra "Dani tikve“ u Istočnom Sarajevu 5. i 6. oktobra
Sutra oblačno uz lokalne pljuskove Sutra oblačno uz lokalne pljuskove
Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove Božović: Intrigantno što trideset godina poslije rata neko po Sarajevu postavlja tenkove
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 45m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 40m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 45m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 34m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 43m
    3