U Republici Srpskoj kažnjeno 99 neodgovornih građana

06.04.2020. 11:54
0
IZVOR: SRNA

U Republici Srpskoj je zabilježeno 99 prekršaja u vezi sa vanrednim stanjem, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

U protekla 24 časa sankcionisano je 44 građana u Srpskoj zbog nepoštovanja zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije kojim je zabranjeno kretanje osoba sa navršenih 65 godina života i više, te svim licima na javnim površinama od 20.00 do 5.00 časova.

Prekršajno je sankcionisano 55 građana koji nisu poštovali zaključak Republičkog štaba o zabrani kretanja u dane vikenda izvan mjesta njihovog prebivališta boravišta u subotu od 12.00 do nedjelje u 18.00 časova.

Evidentirano je jedno lice koje je prekršilo izrečenu mjeru izolacije i kojem je uručen prekršajni nalog, kao i tri krivična djela protiv zdravlja ljudi.

Pripadnici Policijske stanice Srbac su oko 20.50 časova u mjestu Povelič uhapsili lice čiji su inicijali N.M. iz Srpca, koje je, upravljajući putničkim motornim vozilom, prekršilo naredbu o zabrani kretanja od 20.00 do 5.00 časova.

Kontrolom je utvrđeno da je ovom licu istekla potvrda o registraciji putničkog vozila, a, osim toga, to lice je odbilo da se podvrgne alkotestiranju, čime je počinilo i prekršaj iz Zakona o osnovama o bezbjednosti saobraćaja BiH.

Prilikom transporta službenim vozilom, N.M. je upućivao prijetnje policijskom službeniku koji je prilikom njegovog hapšenja zadobio lakšu tjelesnu povredu.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Nepoznato lice je u Ulici Miloša Obilića u Banjaluci provalilo u kiosk "Minutica" u vlasništvu "Glasa Srpske".

Policijski službenici su izvršili uviđaj, a tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu teška krađa. S obzirom na to da je počinjeno u vrijeme policijskog časa, učinjeno je i krivično djelo nepostupanje prema zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

Pripadnici Policijske stanice Banjaluka Obilićevo su u Krfskoj ulici u Banjaluci zatekli nepoznato lice lice koje nije postupilo po mjeri zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Srpske.

Utvrđeno je da je riječ o licu A.P. iz Banjaluke koje kod sebe nije imalo dozvolu za kretanje. Kod ovog lica je uočena manja vrećica u kojoj se nalazio alat, pogodan za vršenje provala, zbog čega je uhapšeno.

Tužilac se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

MUP Srpske apeluje da građani poštuju zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Srpskoj, kojim se propisuju vanredne mjere prevencije širenja virusa.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra isplata aprilskih penzija Sutra isplata aprilskih penzija
„Pronađi me“ uskoro i u Srpskoj „Pronađi me“ uskoro i u Srpskoj
Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena Rusija će iskoristiti svoj uticaj da rezolucija o Srebrenici ne bude usvojena
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    14h 43m
    5
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    23h 35m
    0
  • Ujić oslobođen optužbe za zločine u Rogatici
    17h 26m
    0
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    12h 18m
    4
  • Na planinarskom pohodu na Romaniji očekuje se oko 200 učesnika
    21h 11m
    0