U subotu pomen pripadnicima čete "Petar Pandurević"

06.06.2024. 10:11
0
IZVOR: srna.rs

Na Palama će u subotu, 8. juna, biti obilježene 32 godine od stradanja 14 boraca čete "Petar Pandurević" koji su ubijeni u napadu muslimanskih snaga na srpske položaje na Trebeviću.

Zajedno sa saborcima, 8. juna 1992. godine poginuo je i njihov komandant Petar Pandurević.

Parastos stradalim vojnicima biće služen u 10.00 časova kod mjesnog Spomen-obilježja Stanica na Palama, najavljeno je iz Udruženja boraca "Četa Petar Pandurević".

Muslimanske snage izvršile su 8. juna 1992. godine napad na srpske položaje u trenutku sahrane 45 boraca koji su ubijeni 4. juna u Žepi.

Jake neprijateljske snage pokušale su da probiju oslabljenu odbrambenu liniju na Trebeviću i prodru u dubinu srpske teritorije. U napadu je poginulo 14 boraca ove čete zajedno sa komandantom.

Četa "Petar Pandurević" formirana je početkom Odbrambeno-otadžbinskog rata. Imala je 200 boraca, čuvala je srpske položaje na Trebeviću i obišla brojna ratišta širom Republike Srpske.

U mjesnoj zajednici Stanica na Palama tradicionalno se održava memorijalni turnir u malom fudbalu posvećen poginulim borcima ove čete i ostalim poginulim borcima sa ovog područja.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak Kosorić zadovoljan startom Romanije: Očekivali smo dobar početak
Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama Humanitarno veče za Milana Madžgalja u petak u Palama
Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO) Pale: Srpska demokratska stranka i Socijalistička partija podržale Dejana Kojića (VIDEO)
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 36m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 27m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 14m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 40m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 22m
    0