U „Uličnoj trci kroz Foču” očekuje se učešće više šampiona BiH

18.05.2022. 20:53
0
IZVOR: radiofoca.com

Na noćnim uličnim trkama u Foči, koje su od ove godine uvrštene u kalendar Atletskog saveza BiH, u glavnoj trci očekuje se učešće više atletskih reprezentativaca i šampiona BiH, dok je i za učešće u trkama mlađih uzrasta veliko interesovanje atletičara iz šire regije, od Trebinja do Sarajeva.

„Ulična trka kroz Foču“, što je od ove godine zvaničan naziv ove tradicionalne manifestacije, održaće se u petak, 20. maja.

Biće organizovano 16 trka, od predškolaca, preko osnovaca i srednjoškolaca do seniora.

Prva trka počeće u 18.00 časova, a glavna u 19,10.

Seniori će trčati 3.000 metara centralnim gradskim ulicama i preko dva drinska mosta, a cilj je ispred Centra za kulturu i informisanje u Njegoševoj ulici.

Organizator „Ulične trke kroz Foču“ je Atletski klub „Sutjeska“, čiji predsjednik Žarko Todović ističe da je ova manifestacija do sada imala uglavnom lokalni karakter, a da je uvrštavanjem u kalendar Atletskog saveza BiH podignuta na veći nivo.

- Imamo najavu ozbiljih atletičara da će doći u naš grad da uživaju u trci na 3.000 metara. Mogu da pomenem Uroša Gutića, aktuelnog šampiona BiH na 5.000 metara, Emira Hastora, koji je aktuelni šampion u maratonu i polumaratonu, kao i reprezentativca Zaima Šumana. Nama je značajno da postoji takva trka u Foči, imaju gradovi sa trkama od 10.000 i 5.000, a mi ćemo imati svoju trojku - kaže Todović.

On je dodao da će u trkama mlađih uzrasta, osim fočanskih osnovaca i srednjoškolaca, učestvovati i mladi altetičari iz Trebinja, Gacka, Rogatice, Goražda, Sarajeva i drugih gradova iz okruženja.

- Dionice su malo duže u odnosu na ranije godine, ozbiljnije. Kraće staze mogu da se trče na svježinu, a za duže staze mora da se redovno trenira , da se bude u formi. Fočanski takmičari se dobro pripremaju, vrijedno treniraju i sigurno da imaju svoje ambicije  navodi Todović.

Pobjednici seniorskih trka biće nagrađeni sa po 200 KM. Nagrada za drugo mjesto je 150, za treće 100, a za četvrto i peto po 50 maraka.

Pripremljene su i nagrade iznenađenja za najboljeg Fočaka i Fočanku.

Pokrovitelj „Ulične trke kroz Foču“ je lokalna uprava, a podršku je pružio i veliki broj sponzora.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića
Časno i hrabro vojevanje fočanskih brigada Časno i hrabro vojevanje fočanskih brigada
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    17h 51m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    16h 46m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    11h 34m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    12h 40m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    21h 8m
    0