Učenici Srednje škole „28. juni“ u humanitarnoj akciji za Magdalenu (FOTO)

05.10.2023. 13:15
0
IZVOR: katera.news

Učenici Srednje škole „28. Juni“ iz Istočnog Novog Sarajeva organizuju danas humanitarnu akciju pod motom „Kad se naše ruke slože - sve se može“ za našu Magdalenu Vlaški.

Učenici I-3 razreda, tehničari informacionih tehnologija će do 14.00 časova, na Trgu Srbija prikupljati sredstva za liječenje Magdalene.

Na ovu humanu ideju su, kako kaže Anđelija Koprivica, učenica I-3, došli u dogovoru sa razrednim starješinom i bibliotekarkom kako bi pomogli da Magdalena ponovo igra folklor i bude srećna.

- Dok smo razmišljali šta da organizujemo, shvatili smo da nas humanitarni rad najviše ispunjava. Htjeli smo da vratimo nekom djetetu osmijeh na lice, a istovremeno oplemenimo i naša srca - objasnila je ona.

Ističe da se i u osnovnoj školi bavila humanitarnim radom, te da planira nastaviti i kroz srednjoškolsko obrazovanje.

Slika

Humanim učenicima I-3 pridružili su se i njihovi stariji drugari, koji im danas pomažu na Trgu.

Ina Tanasković, učenica II-3 ove škole, objasnila je da je ovo odjeljenje već prikupilo 150 KM koje će, zajedno sa novčanim sredstvima koja se danas skupe, proslijediti za Magdalenino liječenje.

Ističe da su se za ovakav vid obilježavanja Nedjelje djeteta odlučili jer je važno pomagati, posebno djeci.

- Iako mi kao djeca ne možemo mnogo učiniti, ali važno je da se potrudimo koliko možemo. Svaka sitnica znači – rekla je ona i pozvala sugrađane da im se pridruže i pomognu ovu akciju.

Ukoliko niste u prilici da posjetite ovu akciju, za Magdalenu možete pozvati humanitarni broj 17092 i darovati 2 KM za njeno liječenje.

Slika

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Povjerenje, brižnost i ljubav za dobrobit djeteta – poruka poslata sa predavanja u SŠ „28. juni“ (FOTO) Povjerenje, brižnost i ljubav za dobrobit djeteta – poruka poslata sa predavanja u SŠ „28. ju...
Savjet roditelja Srednje škole "28. juni" u srijedu obilježava Međunarodni dan porodice Savjet roditelja Srednje škole "28. juni" u srijedu obilježava Međunarodni dan porodice
Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu Film naše sugrađanke najbolji kratki dokumentarac festivala u Beogradu
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    19h 5m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    4h 38m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    19h 15m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    4h 44m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    4h 42m
    0