Udruženju "Oplemeni srce" potreban novac za nastavak projekta pomoći ugroženom stanovništvu

09.04.2022. 20:01
0
IZVOR: katera.news

Udruženje "Oplemeni srce" prestalo je da vrši isporuku hrane na kućne adrese svojih korisnika kroz projekat "Jedan obrok za jedan dan" zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Iz ovog Udruženja su pozvali sve lokalne zajednice i privrednike da im finansijski pomognu kako bi se realizacija ovog projekta nastavila i kako bi mogli da pomognu sugrađanima koji nisu u finanijskoj mogućnosti da sami obezbijede hranu.

Prema saopštenju iz Udruženja "Oplemeni srce", da bi se ovaj projekat nesmetano realizovao potrebno je oko 7.500 KM na mjesečnom nivou, a oni trenutno sada na računu imaju 500 KM.

- Želimo napomenuti da je naš prioritet isporuka toplih obroka u zimskim mjesecima, odnosno od novembra do marta, te da smo to zaista uz pomoć humanih sugrađana i uspjeli. Vjerovali smo da uz pomoć lokalne zajednice, privrednika i svih dobrih ljudi iz našeg grada možemo realizovati podjelu obroka tokom čitave godine, za šta nam je potrebno 90.000 KM. Ovim putem apelujemo na opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, te grad Istočno Sarajevo, i sve privredne subjekte da nam pomognu - naveli su iz Udruženja "Oplemeni srce".

Slika

Dodaju da na području grada Istočno Sarajevo ne postoji javna kuhinja, te da oni kao humanitarno udruženje rade "veoma dobar posao koji zaslužuje veću pažnju i finansijsku podršku".

Udruženje "Oplemeni srce" kroz navedeni projekat svakodnevno je isporučivalo obroke za 60 lica, koja su u stanju socijalne potrebe.

Ukoliko želite i možete finansijski pomoći rad Udruženja to možete učiniti pozivom na humanitarni broj 17049 i donirati 2 KM. 

Takođe, novac možete uplatiti i na broj žiro računa: 5557000052330877 ili na devizni račun broj: 5550000052330451.

Za uplate iz inostranstva otvoren je broj: IBAN BA395550000052330451, Swift code: NOBIBA22, Nova banka a.d. Banjaluka

Komentari 0
Povezane vijesti
Intervju sa dr Igorom Lukićem, kandidatom za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Intervju sa dr Igorom Lukićem, kandidatom za gradonačelnika Istočnog Sarajeva
Lukić: Nema većeg sevapa nego nahraniti gladnog (VIDEO) Lukić: Nema većeg sevapa nego nahraniti gladnog (VIDEO)
Mostarka ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju Mostarka ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u li...
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    12h 3m
    15
  • Preminula djevojčica Helena Gavran - Počivaj u miru, crvenokosa djevojčice!
    2h 30m
    0
  • Božović: Volja naroda se ne može nikakvim pritiscima spriječiti
    7h 28m
    0
  • Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)
    12h 12m
    4
  • Pavle Vuisić - vječiti boem koji je mrzio glumu
    11h 40m
    0