Univerzitet u Istočnom Sarajevu – strateški značajan za razvoj Srpske

01.06.2021. 12:04
0
IZVOR: SRNA

Univerzitet u Istočnom Sarajevu jedna je od veoma važnih i strateški značajnih institucija za razvoj Republike Srpske, izjavio je rektor Univerziteta odbrane u Beogradu general Goran Radovanović.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu danas je posjetila delegacije Visokih studija bezbjednosti i odbrane Univerziteta odbrane iz Srbije, a general Radovanović je istakao značaj ove posjete Republici Srpskoj prvenstveno zbog unapređenja različitih oblika saradnje, kako u domenu obrazovanja tako i u drugim oblastima koje jačaju i ugled i razvoj Republike Srpske, ali i Srbije.

- Mi smo tu da u skladu sa odlukama Vlade Srbije i Ministarstva odbrane izvršimo taj zadatak kako bi naš narod s obje strane Drine imao svijetlu budućnosti i razvijao se u miru i blagostanju - izjavio je Radovanović novinarima u Istočnom Sarajevu.

Radovanović je istakao da je saradnja Republike Srpske i Srbije, odnosno ovih univerziteta do sada bila izuzetno bogata, te se nada da će tako i ostati i kada je riječ o razmjeni profesora i studenata.

On je rekao da je Univerzitet odbrane u Beogradu strateški značajan za Srbiju s obzirom na to da školuje buduće oficire, a vrši i realizaciju karijernih usavršavanja na svim nivoima usavršavanja oficira.

Za ovu posjetu je rekao da je značajna za one koji pohađaju Visoke studije bezbjednosti, među kojima ima oficira u Vojsci Srbije, ljudi koji obavljaju značajne aktivnosti u državnim organima, poput MUP-a, Bezbjednosno-informativne agencije, različitih ministarstva.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić istakao je da je goste upoznao sa istorijom, načinom i funkcionisanjem ove visokoškolske ustanove, te po ko zna koji put skrenuo pažnju na njegov značaj za Republiku Srpsku i njen narod.

On je zahvalio svim fakultetima, odnosno univerzitetima u Srbiji koji su sve ove godine pomagali i još pomažu razvoju Univerziteta u Istočnom Sarajevu i daju poseban kvalitet nastavi na njemu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srbija i Albanija žele zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu! Srbija i Albanija žele zajedničku organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu!
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Najčitanije
  • Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
    21h 31m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    11h 27m
    0
  • Neradni dan u Srpskoj
    23h 18m
    0
  • Veliki uspjeh našeg tenisera Nikole Golijanina
    18h 58m
    0
  • Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope
    22h 18m
    0