Univerzitet u Istočnom Sarajevu: Veliki napredak na "Vebometriks" rang listi

27.07.2020. 12:45
1
IZVOR: SRNA

Univerzitet u Istočnom Sarajevu ostvario je u periodu od januara do jula napredak za 513 mjesta na "Vebometriks" rang listi i trenutno se nalazi na 5.440 poziciji liste svjetskih univerziteta.

U odnosu na podatke iz jula 2019. godine, Univerzitet je ostavrio napredak od 758 mjesta, saopšteno je iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Značajno poboljšanje pozicije uslijedilo je nakon što je rukovodstvo Univerziteta realizovalo niz mjera kako bi se poboljašala vidljivost ove visokoškolske ustanove, posebno naučno-istraživačkog rada akademskog osoblja.

Univerzitet u Istočnom Sarajevu je napredovao za tri mjesta kada je u pitanju lista univerziteta iz BiH.

"Vebometriks" lista je pokazatelj internet vidljivosti, prisutnosti, otvorenosti i izvrsnosti/citiranosti univerziteta širom svijeta i prepoznata je na svjetskom nivou kao rang lista univerziteta koju razvija i dva puta godišnje ažurira Sajbermetriks laboratorija Španskog nacionalnog istraživačkog savjeta.

Prvih 26 mjesta u svijetu na "Vebometriks" listi zauzimaju uglavnom američki univerziteti, a tradicionalno, prvi na listi je Harvard, a slijede Stanford, Univerzitet Kalifornije i Masačusetski tehnološki institut.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Grujo94 27.07.2020. 14:44
    Svaka čast. Samo 4000 mjesta iza Univerziteta u Sarajevu. Samo naprijed!
Povezane vijesti
Amfiteatri visokoškolskih ustanova u Srpskoj otvaraju vrata studentima Amfiteatri visokoškolskih ustanova u Srpskoj otvaraju vrata studentima
Održana svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO) Održana svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu Svečana akademija povodom 32 godine postojanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    1h 54m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    20h 17m
    1
  • Željko Pržulj - "Sami na svijetu" (odlomak)
    22h 41m
    0
  • Milan Rakić, pjesnik, diplomata i tajni agent: Volio je dvije žene i oslobodio Kosovo
    22h 55m
    0
  • Duška Aleksić: "Polomljen mi je nos, suprug ima teške povrede glave i stomaka"
    21h 44m
    0