Uskoro “Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu” i kino na otvorenom

28.04.2021. 21:11
0
IZVOR: citajfilter.com

Opštinska uprava Istočno Novo Sarajevo ove godine će po prvi put organizovati kulturno-zabavnu manifestaciju pod nazivom „Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu“.

- Manifestacija je zamišljena tako da stvori što više kulturno-zabavnog sadržaja za naše sugrađane, ali i posjetioce iz drugih opština/gradova. Svi važniji događaji, koji će biti planirani programom ove manifestacije, održavaće se na lokaciji novoizgrađenog Trga Republike Srbije -  navodi se u saopštenju koje potpisuje načelnik opštine Jovan Katić.

Rukovodstvo Opštinske uprave posebno je programom manifestacije predvidjelo „Ljetno kino za djecu“, gdje će mališani imati priliku da na otvorenom prostoru, putem "LED" displeja koji je instaliran na sportskoj dvorani, u večernjim časovima pogledaju neke od aktuelnih crtanih filmova.

- Ideja ljetnog kina u našoj lokalnoj zajednici u punom kapacitetu će zaživjeti naredne godine, nakon što bude završeni kompletni radovi na izgradnji zgrade Rektorata i Muzičke akademije u Istočnom Novom Sarajevu. Naime, planirano je uređenje i proširenje postojećeg amfiteatra u parku „Sunce“, okrenutog ka parkingu, a na objektu Rektorata izvršiće se postavljanje adekvatnog platna putem kojeg će se vršiti projekcije filmova -  pojašnjava se u saopštenju.

Iz Opštinske uprave ističu da vjeruju da će ovakav vid gledanja filmova postati tradicija u Istočnom Novom Sarajevu, te da će projekcije biti prilagođene za sve starosne dobi i ljubitelje kvalitetnog filmskog programa.

- Iako su planovi boravka na otvorenom i u društvu još uvijek neizvjesni, naša namjera je da svakodnevnicu osvježimo lijepim i pozitivnim događajima, te će svi planirani sadržaji biti organizovani u skladu sa mjerama i preporukama nadležnih institucija -  navedeno je u saopštenju.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO) Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu U subotu privremena obustava saobraćaja u Istočnom Novom Sarajevu
U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku U subotu trka za osnovce u Istočnom Novom Sarajevu, prijave u toku
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    13h 2m
    0
  • Slani mafini
    22h 23m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    22h 12m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    16h 41m
    3
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    11h 11m
    0