Uspješno provedena akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Istočnom Sarajevu (FOTO)

28.12.2021. 14:35
0
IZVOR: Katera

Današnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi je posljednja u ovoj godini, koju organizuje Udruženje dobrovoljnih davalaca Sarajevsko-romanijske regije – rekla je šef Službe transfuzije u Bolnici "Srbija" Jelena Stojanović Lukić povodom današnje akcije.

- Ovo je najuspješnija godina od kada postoji Služba transfuzije, zahvaljujući dobrovoljnim davaocima – istakla je ona dodajući da zaliha krvi u Bolnici "Srbija" ima dovoljno, ali da se uvijek dešava da određene krvne grupe nedostaje jer je potrošnja, u određenom momentu, velika.

Prema njenim riječima, ova akcija će pomoći i omogućiti da u miru dočekamo neradne dane i praznike, kao i zimsku sezonu na Jahorini.

- Imamo dovoljno jedinica krvi u frižideru, a porodice čiji članovi čekaju koncentarije trombocita, zahvaljujući današnjoj akciji, ne moraju da brinu i traže dobrovoljne davaoce – rekla je Stojanović Lukić.

Slika

Foto: Katera

Predsjednik Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi Sarajevsko-romanijske regije Gospava Pejić istakla je da je akcija organizovana povodom  24. rođendana Udruženja.

Ona je izjavila da se 165 osoba prijavilo da dobrovoljno daruje krv, te da su akciju podržali navijači „Slavije“, njih oko 44, kao i muzičari sa područja Sarajevsko-romanijske regije.

Pejićeva je poželjela da prikupljena krv ne bude upotrebljena, nego poslata u druge centre, ističući da je to najljepša želja za prestojeće praznike.

Dobrovoljni davalac krvi Mladen Burovica iz Rogatice istakao je da se muzičari Sarajevsko-romanijske regije rado odazivaju na humanitarne akcije, pa tako, prema njegovim riječima, nije bilo dvojbe ni oko ove.

Slika

Foto: Katera

Zoran Golijanin, dobrovoljni davalac krvi i muzičar, istakao je da se odlučio da daruje krv jer je to human gest, kojim nekome može spasiti život.

Dragana Kosorić iz Istočnog Novog Sarajeva objasnila je da je dijete palog borca, da je njenom ocu u Odbrambeno-otadžbinskom ratu bila potrebna krv, i da je to bio jedan od glavnih motiva zbog kojih se odlučila da učestvuje u ovoj akciji.

- Član sam Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi, koju sam daravala nekoliko puta u Han Pijesku i ovdje, i uvijek se odazivam na ovakve humanitarne akcije – zaključila je Kosorićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Jovan Katić stari-novi načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić stari-novi načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo
U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    3h 30m
    3
  • Sahranjena Zorica Kusmuk
    3h 0m
    0
  • Trebević: Klizište na Zlatištu prijeti Starom Gradu?
    12h 10m
    0
  • Kenjić i Pejušić donijeli preokret
    7h 22m
    0
  • Đoković postavio novi svjetski rekord
    9h 33m
    0