Vazduh jutros najzagađeniji u Istočnoj Ilidži

03.01.2023. 13:46
0
IZVOR: katera.news

Prema podacima sa senzora koji se prikazuju na sajtu „Air Quality Index“ (AQI), izmjerenim u 13.40 časova, u opštini Istočna Ilidža vazduh je najzagađeniji u odnosu na sve druge gradske opštine Istočnog Sarajeva.

Prema podacima koji se prikazuju i na našem portalu, u ovoj opštini je trenutno indeks kvaliteta vazduha 213 AQI , što predstavlja status „Veoma nezdravo“.

U opštini Istočno Novo Sarajevo indeks kvaliteta vazduha je 196 i predstavljaju status „Nezdravo“.

Na teritoriji grada Istočno Sarajevo u opštini Istočni Stari Grad, odnosno na Brusu, najpovoljniji je kvalitet vazduh, označen je kao „dobar“ i iznosi 37 AQI. U opštinama Pale i Sokolac indeks kvaliteta vazduha iznosi 84, odnosno 88 AQI i označava umjerenu zagađenost.

Status „Veoma nezdravo“ predstavlja značajno pogoršanje simptoma respiratornih bolesti kod osjetljivih grupa stanovništva, uključujući starije osobe i djecu. Značajno pogoršanje simptoma srčanih i plućnih bolesti i povećanje smrtnosti kod osoba sa plućnim i srčanim bolestima. Značajno povećanje respiratornih smetnji kod svakoga.

Više detalja o kvalitetu zagađenosti vazduha možete provjeriti na ovom linku

Komentari 0
Povezane vijesti
"MTB Evolution" donirao bicikla osnovnim školama "Petar Petrović Njegoš" i "Aleksa Šantić" (FOTO) "MTB Evolution" donirao bicikla osnovnim školama "Petar Petrović Njegoš" i "Aleksa Šantić" ...
U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra U Istočnoj Ilidži prva neradna nedjelja biće 6. oktobra
Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
Najčitanije
  • Havana - torta nad tortama
    2h 16m
    1
  • Učenik (13) pretučen u osnovnoj školi: "Sina mi je pesnicama udarao otac njegovog vršnjaka"
    17h 34m
    2
  • Zaboravljeni korijeni: Manastir Liplje - Teslić (VIDEO)
    1h 24m
    0
  • Detalji nesreće na Zlatiboru: Dječak se utopio na bazenu
    15h 25m
    0
  • Zemljotres u BiH
    18h 6m
    0