Večeras uručenje nagrada i zatvaranje Festivala malih scena i monodrame

07.12.2019. 12:21
0
IZVOR: Srna

U Istočnom Sarajevu večeras će biti uručene nagrade za najbolje glumce i predstave, a potom i svečano zatvoren 24. Festival malih scena i monodrame.

Stručni žiri, u sastavu predsjednik – teatrolog i pozorišni kritičar iz Njemačke Nina Mazur, te članovi režiser Vitomir Mitrić i teatrolog Zoran Todorović odlučiće ko su dobitnici četiri nagrade – za najbolju predstavu, najbolju monodramu, te najboljeg glumca, odnosno glumicu.

U zvaničnom takmičarskom programu 24. Festivala je pet kamernih predstava i četiri monodrame. Od tih pet predstava tri su komedije.

Prije uručenja nagrada biće odigrana predstava „Ljubavna lista“ u režiji Branka Ilića, a igraju glumci Tetra mladih sa Cetinja.

Ovoj predstavi prethodiće monodrama „Mistero Bufo“, u režiji Li Delonga, a igra Dražen Šivak, glumac Kazališta „Grupa“ i Triko cirkus teatar Zagreb, kao i promocija knjige poezije „Pohodnik po svojoj volji“, autora Nedeljka Zelenovića, književnika iz Istočnog Sarajeva.

Međunarodni festival malih scena i monodrame počeo je 3. decembra od kada je publika mogla da uživa u bogatom i takmičarskom i pratećem programu.

Organizator Festivala je Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo, a pokrovitelji Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, grad Istočno Sarajevo, opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, te Turistička organizacija „Jahorina“ grada Istočno Sarajevo.

Festival malih scena i monodrame počeo je ratne 1995. godine u Hadžićima, pod nazivom Festival monodrame Republike Srpske.

Organizator prvog festivala bila je Republička ustanova za kulturno-umjetničke djelatnosti „Srna fest“. Festival monodrama Republike Srpske imao je zadatak da afirmiše i nagrađuje profesionalnog glumca i domaći tekst.

Komentari 0
Povezane vijesti
Počinje 26. Festival malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu Počinje 26. Festival malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu
Sutra predstavljanje programa Festivala malih scena i monodrame Sutra predstavljanje programa Festivala malih scena i monodrame
Večeras ,,Pismo nepoznate žene“ Večeras ,,Pismo nepoznate žene“
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    19h 56m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    23h 35m
    7
  • Mladi košarkaš Slavije karijeru nastavlja u Megi
    18h 5m
    0
  • Žene ne mogu u zatvor u Vojkovićima
    6h 46m
    0
  • Uhapšeno lice iz Istočnog Novog Sarajeva kod kojeg je pronađen kokain
    1h 31m
    0