Više hiljada posjetilaca na otvaranju "Drinske priče"

08.09.2021. 09:32
0
IZVOR: Srna

Više hiljada posjetilaca iz Foče i okruženja uživalo je u koncertu pjevača Dženana Lončarevića, kojim je počela dvodnevna manifestacija "Drinska priča", koju je lokalna uprava organizovala u okviru projekta prekogranične saradnje sa Plužinama u Crnoj Gori "Turizam, adrenalin i rafting avantura - TARA".

Odavno jedan događaj u Foči nije privukao toliko publike kao koncert popularnog pjevača iz Prijepolja, koji je održan na platou Akva parka "Ušće", a kao predgrupa nastupio je kragujevački rok bend "Vesele osamdesete".

Lončarević, koji je u Foči nastupio drugi put, nakon koncerta za Dan opštine prije četiri godine, poručio je da se u gradu na Drini i Ćehotini osjeća kao kod svoje kuće.

- I prvi put kada smo ovdje imali koncert bilo je divno. Volim ovaj kraj, doživljavam ga kao svoj i često ovdje zastanem kada putujem u Crnu Goru - rekao je Lončarević.

On je dodao da su se i muzičari i publika uželjeli koncerata nakon ograničenja zbog epidemije virusa korona.

- Izdržali smo zatvaranje i iskreno se nadam da smo svjesni da nam treba života, muzike, slobode. Budimo odgovorni - rekao je Lončarević.

Publiku u kojoj su, osim Fočaka, bili i posjetioci iz Goražda, Višegrada, Rudog, Čajniča i Istočnog Sarajeva, kao predgrupa zagrijao je kragujevački bend "Vesele osamdesete" hitovima jugoslovenskog rokenrola, koje svira na svoj poseban način.

Pjevač Zoran Lazarević rekao je da je njihova misija da u vremenu poplave neukusa na televiziji i muzike koja, kako ističe, ni na šta ne liči, budu muzička azbuka, odnosno bukvar novim generacijama.

- Imali smo super bendove `Idole`, `Disciplinu kičme`, `Električni orgazam`, pa onda `EKV` i `Azra`, kao možda dva najveća rokenrol benda, uz ranije snage tipa `Riblja čorba`, `Prljavo kazalište`. Muzika je bila veoma kvalitetna, trebalo je malo razmišljati, a ne samo na prvu, nije bila kao toalet papir za jednokratnu upotrebu i svugdje na to podsjećamo. Djecu treba stalno na to podsjećati i treba da se pojave mladi bendovi da budu uzori klincima - poručio je Lazarević.

On je istakao da je srećan što su dobili priliku da nastupe u Foči, gradu pobratimu sa Kragujevcem.

- Na to pobratimstvo posebno smo ponosni. Volimo ovdje da dolazimo, a bili smo i na raftingu - rekao je Lazarević.

"Drinska priča" završava se večeras koncertom "Osvajača", a i njihova predgrupa biće "Vesele osamdesete".

Komentari 0
Povezane vijesti
Naučno istraživanje "Vučje stope" na Alpima Naučno istraživanje "Vučje stope" na Alpima
Mladića iz Foče udarila struja, teško povrijeđen Mladića iz Foče udarila struja, teško povrijeđen
Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad Mještani traže da se zaštiti prirodni fenomen i ne odlaže otpad
Najčitanije
  • Slani mafini
    7h 55m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    9h 50m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    23h 55m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    7h 44m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    20h 53m
    3