Vučić nije dobio pozivnicu za ustoličenje vladike Joanikija

24.08.2021. 16:11
0
IZVOR: srpskainfo.com

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nije dobio pozivnicu da prisustvuje ustoličenju Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija i da će, ako je dobije, razmisliti o tome da li će ići.

Nisam ni dobio pozivnicu, tako da ne znam kako da se izjašnjavam, a ako dobijem pozivnicu onda ću da razmislim pa ću vas obavestiti – rekao je Vučić novinarima u Staroj Pazovi, upitan da li su tačni navodi u medijima da je pozivnicu dobio, ali da neće ići.

Ceremonija ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija trebalo bi da bude održana 5. septembra na Cetinju.

Vladika Joanikije je za mitropolita crnogorsko-primorskog izabran na Svetom arhijerejskom Saboru Srpske pravoslavne crkve ovog proljeća u Hramu Svetog Save u Beogradu.

On je stupio na čelo Mitropolije crnogorsko-primorske nakon što je to mjesto ostalo upražnjeno poslije smrti mitropolita Amfilohija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo! Mitropolit Joanikije: Kosovo - srpsko ognjište koje ostaviti nećemo!
Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle Vučić: Suprotstavićemo se svetskim lobistima snažnije nego što misle
Vučić zbog Srebrenice u UN šalje izaslanka sa pismom, evo šta će tražiti Vučić zbog Srebrenice u UN šalje izaslanka sa pismom, evo šta će tražiti
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    14h 51m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    13h 46m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    8h 34m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    9h 40m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    18h 8m
    0