Vuk Mičić i Lana Lubura najbolji sportisti opštine Istočna Ilidža u 2021. godini (FOTO)

15.03.2022. 17:53
0
IZVOR: Katera

Na današnjoj manifestaciji za najbolje sportiste opštine Istočna Ilidža u protekloj, 2021. godini, izabrani su Lana Lubura iz Džudo kluba „Famos“ i Vuk Mičić iz Kluba borilačkih sportova „Ratnik“.

Priznanje za najuspješniji sportski klub u 2021. godini pripalo je Džudo klubu „Famos“, dok je za najuspješnijeg trenera izabrana Marijana Šehovac iz Košarkaškog kluba „Igman“.

U kategoriji sportskih radnika priznanje je uručeno Relji Kovaču iz Karate kluba „Igman“ Istočna Ilidža.

Vuk Mičić je novinarima rekao da mu priznanje za najboljeg sportistu u Istočnoj Ilidži mnogo znači i predstavlja veliku motivaciju da nastavi uspješan rad i postiže još bolje rezultate.

- Prethodna, 2021. godina, bila dosta uspješna za mene. Bio sam prvak BiH, seniorski prvak Republike Srpske i nastupio sam na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj – istakao je Mičić i dodao da će se potruditi da napravi još bolje rezultate u ovoj godini.

Lana Lubura je izrazila zahvalnost opštini Istočna Ilidža na priznanju za najbolju sportistkinju u 2021. godini, te dodala da joj ova nagrada mnogo znači.

- Sportisti se tokom čitave godine trude da postignu što bolje rezultate i ja sam bila samo jedna od njih, i mnogo mi je drago zbog ovog priznanja – kaže Lubura.

Dodaje da je prethodna godina bila veoma uspješna za nju, te je nastupila na takmičenjima, na republičkom i bh. nivou.

- Osvojila sam pet zlatnih, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju. Nedavno sam bila na Evropskom kupu u Zagrebu, gdje sam osvojila peto mjesto u svojoj kategoriji – dodala je Lubura.

Ona je naglasila da očekuje da ova godina bude još uspješnija, te da se trenutno priprema za Svjetsko prvenstvo i Olimpijadu mladih.

Slika

Foto: Katera

Ispred Džudo kluba „Famos“, koji je proglašen za najuspješniji u 2021. godini, trener Željko Šiljegović rekao je da je ovaj klub četvrtu godinu zaredom najuspješniji u Republici Srpskoj, dok su na bh. nivou drugi u ekipnom plasmanu.

- Samo proglašenje na Skupštini Džudo saveza Republike Srpske da smo najuspješniji klub govori sve o našim rezultatima. Prošle godine smo bili uskraćeni odlaskom na međunarodna takmičenja zbog virusa korona, ali smo proteklog vikenda nastupili na Evropskom kupu u Zagrebu, gdje je u konkurenciji 38 zemalja, naša takmičarka Lana Lubura osvojila peto mjesto – rekao je Šiljegović.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da je 2021. godina bila izazovna, pa samim tim i na polju sporta, gdje su sportisti i sportski kolektivi iz Istočne Ilidže ostvarili zapažene rezultate.

Božović kaže da su sve te izazove sportisti iz Istočne Ilidže rutinski savladali i osvojili značajne rezultate na nivou Republike Srpske, BiH, ali i međunarodnom nivou.

- Zaista se o Istočnoj Ilidži, zahvaljujući upravo ovim sportistima, čulo širom BiH i u regionu, te je ovo prilika da im ja, kao prvi čovjek opštine, još jednom čestitam, poželim mnogo uspjeha i sportske sreće u 2022. godini, te da ostvare još bolje rezultate – rekao je Božović.

On je svim nagrađenim sportistima čestitao na osvojenim nagradama i priznanjima, te poželio mnogo sreće u nastavku njihovih sportskih karijera.

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Foto: Katera

Najuspješniji sportisti po granama sporta su: Saša Bjelica (DžK „Famos“), Anđelina Regoje (DžK „Sparta“), Anastasija Vuletić (Karate klub „Igman“), Vuk Mičić (KBV „Ratnik“), Lazar Miovčić (Taekvon-do klub „Tigar“), David Šehovac (OKK „Igman-Istočna Ilidža“), Marijana Šehovac (OKK „Igman-Istočna Ilidža“), Danel Blažić (FK „Famos“) i Aleksandar Stojanović (KMF „Tango“).

Za najbolje perspektivne sportiste proglašeni su: Milorad Kezunović (DžK „Famos“), Mihajlo Pandžić (DžK „Sparta“), Matej Kovač (Karate klub „Igman“), Adrijan Stupar (OFK „Kasindo“), Lazar Pandurević (KMF „Tango“ Istočno Sarajevo), Kristijan Škrba (FK „Famos“), Sergej Kuljanin (Klub realnog aikido-a „KGB“ Istočno Sarajevo), Nastasija Racković (Taekvon-do klub „Tigar“), Nedeyonn Grissett (KBV „Ratnik“), Miljan Papaz (OKK „Igman-Istočna Ilidža“) i Matej Šešlija (RK „Igman“).

Najuspješniji sportski novinar je Marko Tešanović, koji je zaslužan za promovisanje sporta  i sportista na području opštine Istočna Ilidža.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital! Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    17h 27m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    15h 29m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    14h 22m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    14h 27m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    13h 30m
    1